Актуелно

Превентивни прегледи веома су значајни јер нам омогућавају  да  проверимо своје здравствено стање и уколико има повећаних вредности шећера и масноћа у крви  које су праћене повишеним притиском и гојазношћу, што спада у велики ризик за настанак многих хроничних болести, можемо на време да реагујемо и спречимо да до развоја болести дође.

fb

Превентивни центар Дома здравља Панчево у сарадњи са Општом болницом Панчево и Заводом за јавно здравље Панчево организује акцију превентивних прегледа у Месној заједници „Центар“, Панчево, улица Максима Горког 25, у суботу, 16.03.2019.године од 8 часова.

Према најновијим проценама Светске здравствене организације и Међународне агенције за истраживање рака,оболевање од малигних болести у свету је порасло са 12,7 милиона у 2008.години на 18,1 милиона људи у 2018. години.

Опрема у Служби стоматолошке здравствене заштите захваљујући доброј сарадњи и разумевању локалне самоуправе и Дома здравља стално се занавља. После куповине стоматолошких машина и стоматолошке столице , савременог рендген апарата и штампача као и издвајања новца  за материјале који су неопходни стоматолозима за рад, ускоро стиже нова опрема, најавио начелник Стоматолошке службе Дома здравља.

Превентивни центар Дома здравља Панчево 1.март - Дан борбе проитв пушења обележиће акцијом превентивних прегледа у основној школи „Јован Јовановић Змај“. У петак, 1.03.2019.године од 8 до 10 часова запослени ове школе имаће прилику да провере своје здравље, измере холестерол, триглицериде и шећер у крви, одреде БМИ и утврде факторе ризика.

Захваљујући новчаним средствима које је обезбедила Градска управа града Панчева, ЗА „НОВИ СВЕТ ”, на адреси Сердара Јанка Вукотића бб, 27.02.2019. године поново почиње са радом са корисницима својих услуга. Др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево, је посебно истакао да ће све амбуланте у склопу ДЗ Панчево у наредном периоду бити реконструисане.

Летње Олимпијске Игре Специјалне Олимпијаде су највеће и најзначајније такмичење за спортисте са интелектуалном ометеношћу, а одржавају се сваке четврте године. У години када се одржавају, ове Игре су највећи спортски догађај на свету и одиграће се у периоду од 07. до 22. марта 2019. године у Абу Дабију, УАЕ.

Пре три месеца започета је реконструкција амбуланте „Нови свет“ уз помоћ новца који је обезбедила Градска управа. Амбуланта је окречена и замењена је електроинсталација која није реконструисана од отварање амбуланте. Због тога су пацијенти из ове амбуланте током реновирања привремено  лечени у просторијама старе Железничке амбуланте. Радови су завршени и ускоро ће лекари и медицинско особље почети да раде у реновираној амбуланти.

Служба поливалентне патронаже Дома здравља Панчево је у оквиру програма сарадње УНИЦЕФ-а, Министарства здравља и Градског завода за јавно здравље Београд добила два таблет рачунара за потребе рада патронажних сестара.

Поводом Светског дана деце оболеле од рака, данас је Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР организовало хуманитарне скупове у више од 40 градова широм Србије са којих је у небо пуштено хиљаде зелених балона у знак подршке малишанима који се лече, као и у знак сећања на оне који се нису изборили са том опаком болешћу, саоспштило је то удружење.