У среду 25.10.2023.год. поводом обележавања Светског дана борбе против карцинома дојке, Центар за превенцију Дома здравља Панчево организовао је акцију превентивних прегледа за запослене у Пољопривредној школи ,,Јосиф Панчић" за запослене.
Свим запосленима је урађена превентивна карта, основна антеопометријска мерења, анализе за шећер у крви и масноће, боди мас индекс, мерење притиска, одређивање фактора ризика. Докторка Ивана Павловић женама је радила клинички преглед дојки и заказивани су гинеколошки прегледи, мамографија и ДЕXА прегледи.
Дом здравља Панчево током целог месеца октобра организује превентивне активности поводом обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке са циљем подизања свести грађана о значају превенције, раног откривања и правовременог лечења ове болести.
Откривањем рака дојке у раној фази болести ствара се могућност за ефикасно лечење правовременом применом одговарајуће савремене терапије и даљим континуираним третманом, могуће је спасити пуно живота и значајно унапредити квалитет живота оболелих жена.
Мимо дана посвећених обележавању борбе против рака дојке, током целе године пацијенткиње су у могућности да у Центру за превенцију обаве клинички преглед дојки, добију савете и буду упућене на даље третмане.
У Превентивном центру Дома здравља Панчево обављају се превентивни прегледи дојке који подразумева клинички преглед дојке и могућност упућивања на мамографију и даљу дијагностику евидентираних промена у дојци.
Саветовалиште за превенцију рака дојке ради у оквиру Превентивног центра Дома здравља Панчево. Прегледи се могу заказати лично, преко изабраног лекара или на телефоне 064\89-31-336, 013\313-349, сваког радног дана од 7 до 15 часова.
Дом здравља Панчево