У предивном амбијенту Народне баште, уз пратњу сунца, чистог ваздуха, цвркута птица, обележавајући Дан сестринства, запослени у Општој болници Панчево, Заводу за јавно здравље Панчево и Дому здравља Панчево, као и ученици Медицинске школе „Стевица Јовановић” из Панчева са осмехом су дочекали наше суграђане, који су здушно дошли да подрже наше колеге и уједно обаве превентивни преглед.
Представници свих служби представили су своје установе на штандовима, давали савете грађанима и делили пропргандни материјал.
Грађани су овом приликом могли да измере крвни притисак, тежину, висину и обим струка на основу чега им је одређен индекс телесне масе, односно процена ухрањености. Урађене су превентивне карте, скрининг на депресију, основне лабораторијске анализе, процена фактора ризика, проценат телесних масноћа. На основу добијених резултата добијали су савете лекара о исхрани физичкој активности и како да брину о свом здрављу и како да предупреде и спрече развој болести или евентуално започну лечење на време.
Циљ ових акција је да се становништву пренесе значај превентивних прегледа и да се кроз разговор обави здравствено васпитни рад и прикажу здрави стилови живота. На тај начин се скреће пажња и на тренутне здравствене проблеме који на време могу да се предупреде.
Надамо се да ће се овакве заједничке акције превентивних прегледа реализовати и убудуће на задовољство свих учесника.