Завршено је реновирање амбуланте у Банатском Брестовцу


Следеће недеље биће отворена реновирана амбуланта у Банатском Брестовцу, најавио је директор Дома здравља др Слободан Овука.

 

Тренутно на територији Града, амбуланта у Долову је у најлошијем стању и зато је у плану да се и она санира током 2015. године. 

 

Грађевински, амбуланте у Банатском Брестовцу и Долову биле су у најлошијем стању, али од идуће недеље стање у Брестовцу биће другачије јер се завршава реконструкција, која је почела у фебруару. Ово су први радови после више од тридесет година.

Темељна реконструкција коштала је 13 милиона динара. Радило се девет месеци у веома тешким условима. Сви су желели нову амбуланту и сву су учествовали у реконструкцији, што потврђује и то да није било примедби од стране пацијената. Иако су услови били тешки, особље је све услуге које је требало да обавља према становницима Брестовца обављало.

 

Сада остаје да се поправи стање и у амубланти у Долову. Поред лошег грађевинског стања, овде су проблем и нерешени имовинско-правни односи. Објекат није укњижен, а тврдило се пре две године да мора да се изгради и попутно нов. Ипак, на крају ће бити рађена санација.

У плану је да се следеће године почне са санацијом јер су услови за рад у амбуланти у Долову заиста испод сваког нивоа.

 

За две године реновиране све скоро све амбуланте у Панчеву и селима, осим у Долову. Више од једанаест објеката је прокишњавало, негде није било ни топле воде. До краја ове године остаје да се заврши и обнова у амбуланти „Нови свет” на Тесли.

Прилог можете погледати  ОВДЕ

 

Извор : ТВ ПАНЧЕВО, 4. октобар 2014. Панчево, емисија „Интервју”

            Директор Дома здравља др Слободан Овука


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА