Запослени у радиолошкој служби завршавају обуку за рад са новим РТГ апаратом


У понедељак  26. маја 2014. године  у Служби за радиолошку дијагностику Дома здравља Панчево почела је обука запослених за коришћење новог дигиталног РТГ апарата.

Институт за нуклеарне науке ,,Винча“ је обавиo неопходну дозиметријску контролу  и извршио мерења нивоа зрачења новог дигиталног апарата и на тај начин дао зелено светло за почетак рада на овом апарату.  За то време, тим београдске компаније ,,Визарис”  почео је да обучава наше раднике са техничким аспектима коришћења рендген уређаја за дигитално снимање,  инсталираним у просторијама Службе за радиолошку дијагностику Дома здравља Панчево у Змај Јовиној улици. У току ове недеље инжењери Визариса упознаће наше лекаре и техничаре са могућностима и поступцима рада дигиталног уређаја ,,Визарис Ц”, а прву добробит ове технологије ће осетити пацијенти, који су за рентген снимања били заказани у априлу месецу, односо у време када се по важећим стандардима адаптирала просторија за смештај новог дигиталног апарата.

Овом техничко-технолошком иновацијом отклониће се један од највећих проблема у радиологији, у вези са  нивоом зрачења, а дијагностичке могућности дигиталног снимања су знатно унапређене. Висион уређај омогућава прелазак са папирног и филмског на потпуно електронско пословање уз дигиталне снимке а уштеда у времену је скоро 50%.  Емисија јонизујућег зрачења дигиталног уређаја у односу на филм је мања од 30 до 50%, што има пресудан утицај, како на комфор запослених и пацијената, тако и на квалитет животне средине у нашој Установи. Снимци који нам нуди нови дигитални апарат ће бити неупоредиво  бољи и лакши за тумачење, где ћемо у сваком тренутку имати на увид кристално јасан приказ сваке жељене анатомије.

Са новим дигиталним РТГ апаратом Висион Висарис и спроведеним мерама заштите од јонизујућег зрачења, панчевачки Дом здравља полако, али сигурно улази у свет модерне радиологије.                                                                                                                                                            

 

Лице за БЗР

Драган Петрин


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА