Заказивање у Служби за радиолошку дијагностику до попуне термина


 

 

Ултразвучни прегледи у Служби за радиолошку дијагностику Дома здравља Панчево у Змај Јовиној улици од овог месеца заказују се свакодневно, до попуне термина. Почетак заказивања прегледа за наредни месец је претпоследњег дана текућег месеца.

 

Служба за радиолошку дијагностику Дома здравља сваког месеца на ултразвучном апарату прегледа око 1200 пацијената. У првих шест месеци обављено је шест хиљада прегледа. Међутим, број пацијената који се упућују на ултразвук дојки, крвних судова, абдомена и штитне жлезде који се свакодневно раде у овој служби је много већи. Желећи да олакшају пацијентима у Служби су донели одлуку да се ултразвучни прегеди заказују током читавог месеца али до попуне термина.

 

„То се односи на заказивање за ултразвучне прегледе који почињу да се заказују два последња дана у месецу и траје до попуњавања термина. Свима, који имају заказане контролне прегелде , који иду даље код лекара специалисте, ми излазимо у сусрет и заказујемо им у току месеца а ствари које могу да причекају биће наредног месеца ”,  рекла је др Оливера Моц, начелница Службе за радиолошку дијагностику.

 

Довољан број лекара, али само један апарат, разлог је што се ултразвучни прегледи обављају и викендом.

„Имамо један апарат који ради у обе смене. Сада смо почели и суботом и недељом да отварамо термине због повећаног броја запослених и служимо се и апаратом на Гинекологији . Исти прегледи се раде, само не могу физички сви лекари да то обављају овде. Треба нам још један ултразвучни апарат да би могли да дамо више термина за пацијенте ”, додала је др Моц.

 

Понекад се пацијенти жале на гужву приликом заказвања. Међутим, докторка Моц каже да, нажалост, доста резултата остаје у њиховој архиви, јер пацијенти нису дошли да их подигну. Тако многи своје резултате нису ни однели изабраном лекару који би требало да им препише терапију или упути на даље лечење.

 

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.


 

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 16. јул 2016. год


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.10. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ
1.10. ОКТОБАР – НАЦИОНАЛНИ МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
10.10. СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА
14.10. СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА ОРГАНА
15.10. СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ
15.10. СВЕТСКИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА
16.10. СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ
17.10. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА
20.10. СВЕТСКИ ДАН ОСТЕОПОРОЗЕ
24.10. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
30.10. ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА