Заказивање у Рендгенолошкој служби петог у месецу, хитности преко реда


 

Радиолошка служба Дома здравља Панчево и током лета има доста пацијената који долазе ради снимања због прелома и повреда. Лети, због повећане физичке активности, учестале су повреде, преломи и уганућа. Такође велики број снимања обавља се због одласка на контролне прегледе код лекара специјалиста.

 

- Што се тиче радиографских прегледа, пацијенти највише долазе ради снимња плућа и срца за прегледе и за контроле код интерниста. Снимају кичму, колена и веће зглобове због прегледа код ортопеда. Пацијенте са повредама примамо увек преко реда и без заказивања, потребан је упут изабраног лекара или упут из Хитне помоћи. Преко реда и без заказивања примамо пацијенте који снимају плућа код сумње за упалу плућа. Заказују се контролни прегледи, то је обично зими више, лети мање, јер су људи на одморима, заказивање се врши 5-ог у месецу и тада се заказују контролни прегледи, а све хитно прелази преко реда - каже др Мирјана Марковић Лазић, радиолог.

 

- Међу првима у Србији добили смо дигитални апарат, који у односу на стари апарат има мање штетног дејства и зрачења. Уколико је потребан снимак, може да се снима без ризика.

 

Заказивање за контролне прегледе обавља изабрани лекар путем ИЗИС система. Сваког петог у месецу постављају се термини за наредни месец и лекар тачно види када има слободних термина. Уколико је пацијенту неопходно хитно снимање, то се обавља у Општој болници.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 7. септембар 2017. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ