Заказивање у Лабораторијској служби Дома здравља Панчево


 

Лабораторија Дома здравља у Панчеву уводи нову процедуру у свој рад. Наиме, убудуће, када вас лекар упути да урадите биохемијску анализу крви, мораћете да позовете ову службу телефоном и закажете вађење крви. У Лабораторији кажу да су се на ово одлучили како би се смањиле гужве и да би пацијенти лакше и брже долазили на ред.

 

Вађење крви у лабораторији Дома здравља врши се сваког радног дана од 7 до 9 сати. Међутим, највеће гужве почињу још пре 7, а велики број пацијената у чекаоници од раног јутра утиче на стварање гужве, навела је начелница Лабораторије Дома здравља Данијела Корниц. Она је додала да ће се у циљу ефикаснијег рада вађење крви убудуће заказивати телефоном.

 

Од 1. фебруара почињемо са новим режимом рада, а то значи да ће се пацијенти морати претходно заказати да би дошли за вађење крви. Пацијенти који и даље неће заказивати прегледе су деца, труднице и хитни случајеви. Остали пацијенати морају да закажу свој преглед. Заказивање ће се вршити сваког дана од 10 до 14 часова на број телефона Лабораторије ‒ 311 344.

 

 

Ако пацијенти већ сада знају да би фебруару могли да дођу на контролу, могу благовремено да оду по упут код изабраног лекара и одмах позову Службу лабораторије да би добили одговарајући термин. Циљ овог заказивања је да се унапреди сам квалитет рада ‒ пацијент долази у тачно одређено време, када је заказано, зато молимо пацијенте да поштују свој заказан термин ‒ објаснила је начелница Лабораторије Дома здравља Данијела Корниц.

 

Према речима начелнице Лабораторије Данијеле Корниц, нова процедура уведена је с циљем смањења гужви.

 

‒ Сваког радног дана техничари су на својим радним местима већ од 7 сати. Термини који ће бити дати су они термини који су и сада ‒ од 7 до 9 сати. Чињеница је да сви ови пацијенти брзо прођу, само ће се смањити гужве и дозволити пацијентима да у неко време који они желе могу да изваде крв ‒ додала је Данијела Корниц.Радно време за пријем урина и вађење крви је сваког радног дана од 7 до 9 сати. Заказивање вађења крви важи и за насељена места, а становници села ће такође морати да закажу свој термин на исти број ‒ 311 344.

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 23. јануар 2016. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА