Заказивање у Лабораторијској служби Дома здравља Панчево


 

Лабораторија Дома здравља у Панчеву уводи нову процедуру у свој рад. Наиме, убудуће, када вас лекар упути да урадите биохемијску анализу крви, мораћете да позовете ову службу телефоном и закажете вађење крви. У Лабораторији кажу да су се на ово одлучили како би се смањиле гужве и да би пацијенти лакше и брже долазили на ред.

 

Вађење крви у лабораторији Дома здравља врши се сваког радног дана од 7 до 9 сати. Међутим, највеће гужве почињу још пре 7, а велики број пацијената у чекаоници од раног јутра утиче на стварање гужве, навела је начелница Лабораторије Дома здравља Данијела Корниц. Она је додала да ће се у циљу ефикаснијег рада вађење крви убудуће заказивати телефоном.

 

Од 1. фебруара почињемо са новим режимом рада, а то значи да ће се пацијенти морати претходно заказати да би дошли за вађење крви. Пацијенти који и даље неће заказивати прегледе су деца, труднице и хитни случајеви. Остали пацијенати морају да закажу свој преглед. Заказивање ће се вршити сваког дана од 10 до 14 часова на број телефона Лабораторије ‒ 311 344.

 

 

Ако пацијенти већ сада знају да би фебруару могли да дођу на контролу, могу благовремено да оду по упут код изабраног лекара и одмах позову Службу лабораторије да би добили одговарајући термин. Циљ овог заказивања је да се унапреди сам квалитет рада ‒ пацијент долази у тачно одређено време, када је заказано, зато молимо пацијенте да поштују свој заказан термин ‒ објаснила је начелница Лабораторије Дома здравља Данијела Корниц.

 

Према речима начелнице Лабораторије Данијеле Корниц, нова процедура уведена је с циљем смањења гужви.

 

‒ Сваког радног дана техничари су на својим радним местима већ од 7 сати. Термини који ће бити дати су они термини који су и сада ‒ од 7 до 9 сати. Чињеница је да сви ови пацијенти брзо прођу, само ће се смањити гужве и дозволити пацијентима да у неко време који они желе могу да изваде крв ‒ додала је Данијела Корниц.Радно време за пријем урина и вађење крви је сваког радног дана од 7 до 9 сати. Заказивање вађења крви важи и за насељена места, а становници села ће такође морати да закажу свој термин на исти број ‒ 311 344.

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 23. јануар 2016. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ