Заказивање терапије телефоном посебно значајно током ледених дана


Последњих дана у Здравственој амбуланти “Нови свет“, било је старијих пацијената који су због пада на леду имали прелом и завршили у болници. Из ове амбуланте, апелују на хроничне болеснике да редовну терапију заказују телефоном, а на исти начин, уколико имају дилему, могу добити савет изабраног лекара.

 

Заказивање терапије телефоном једна је од олакшица хроничним болесницима који не морају да заказују преглед код изабраног лекара,  већ на шалтеру подижу наручене рецепте за хроничну терапију.

 

То је посебно значајно током ледених дана, када је клизаво и старијим особама није једноставно да долазе код лекара.

 

Докторка Зорица Сокић напомиње да је последњих дана било пацијената који су због повреда на леду потражили помоћ лекара.

,,У последње време се бележи повећан број падова. Апеловала бих на старије суграђане, а посебно особе женског пола. Често се дешавају падови због поледице и најчешће су повреде руке и кука. Те повреде су у старијем добу врло озбиљне и доводе до хоспитализације и операције. Будите опрезни колико можете и прлагодите се овој ситуацији“ – рекла је докторка Зорица Сокић.

 

Желећи да олакшају пацијентима у овим хладним данима, лекари хроничним пацијентима пишу терапију и за два месеца, ако је то потребно. Такође због грипа, иако нису обавезни, дају савет и телефоном својим пацијентима.

 

,,Сваки лекар ће изаћи у сусрет и дати савет телефонски. Добијају савете и у Хитној помоћи. Када неком говоре шта узима од терапије – изабрани лекар зна о чему прича и са киме прича, јер има увид у здравствени картон свог пацијента“ – рекла је др Зорица Сокић.

 

Број пацијената у Здравственој амбуланти ,,Нови свет“ полако се смањује, али не треба заборавити да вирус грипа влада до марта.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.


 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 18. јануар 2017. године

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА