За почетак адаптације амбуланте у Долову – 10 милиона


Десет милиона динара биће довољно за почетак адаптације амбуланте у Долову, оценио је директор Дома здравља др Слободан Овука. На почетак комплетне реконструкције овог објекта мештани Долова чекају већ годинама, између осталог, и због нерешених правно-имовинских односа, јер се амбуланта налази на парцели земљорадничке задруге. Након  што је недавно измењен урбанистички план и спроведена препарцелација, ускоро ће почети и радови на првој фази адаптације доловачке амбуланте, који подразумевају поправку крова и санације темеља.

Др Слободан Овука је изразио очекивање да ће адаптација амбуланте бити готова следеће године.

 

С преносом салда, обезбеђено је 10.000.000 динара из градског буџета за почетак адаптације амбуланте. Кренућемо са санацијом крова и темеља, и заштитом зграде од даљег пропадања.

У другој фази бисмо извршили комплетну адаптацију.

Ту је било много проблема и ушли смо у неку врсту административне забране градње. Тај објекат никада није био уписан и није имао употребну дозволу.

Град не може да финансира нешто што фактички не постоји, иако сви знамо да је она изграђена пре неких 45-46 година. Она никада није уведена у катастар, нити легализована. Тако да смо две године изгубили у решавању тих ствари – објаснио је др Овука.

 

Амбуланта у Долову, која се простире на 600 квадрата, годинама није условна за лечење пацијената јер зграда тоне и пропада, док су витални делови, као што су темељи и кров, у веома лошем стању. Такође, просторије у којима су се некада налазиле лабораторија, рендгенски апарат, и у којима су боравили гинеколози и стоматолози су влажне и осећа се буђ, због чега се не користе.

 

 

Извор:  Радио Панчево, 16.03.2015. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА