За почетак адаптације амбуланте у Долову – 10 милиона


Десет милиона динара биће довољно за почетак адаптације амбуланте у Долову, оценио је директор Дома здравља др Слободан Овука. На почетак комплетне реконструкције овог објекта мештани Долова чекају већ годинама, између осталог, и због нерешених правно-имовинских односа, јер се амбуланта налази на парцели земљорадничке задруге. Након  што је недавно измењен урбанистички план и спроведена препарцелација, ускоро ће почети и радови на првој фази адаптације доловачке амбуланте, који подразумевају поправку крова и санације темеља.

Др Слободан Овука је изразио очекивање да ће адаптација амбуланте бити готова следеће године.

 

С преносом салда, обезбеђено је 10.000.000 динара из градског буџета за почетак адаптације амбуланте. Кренућемо са санацијом крова и темеља, и заштитом зграде од даљег пропадања.

У другој фази бисмо извршили комплетну адаптацију.

Ту је било много проблема и ушли смо у неку врсту административне забране градње. Тај објекат никада није био уписан и није имао употребну дозволу.

Град не може да финансира нешто што фактички не постоји, иако сви знамо да је она изграђена пре неких 45-46 година. Она никада није уведена у катастар, нити легализована. Тако да смо две године изгубили у решавању тих ствари – објаснио је др Овука.

 

Амбуланта у Долову, која се простире на 600 квадрата, годинама није условна за лечење пацијената јер зграда тоне и пропада, док су витални делови, као што су темељи и кров, у веома лошем стању. Такође, просторије у којима су се некада налазиле лабораторија, рендгенски апарат, и у којима су боравили гинеколози и стоматолози су влажне и осећа се буђ, због чега се не користе.

 

 

Извор:  Радио Панчево, 16.03.2015. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ