Уведени датуми за заказивање код лекара специјалиста


 

 Желећи да избегну велике гужве, код свих лекара специјалиста у Општој болници од овог месеца уведени су различти датуми за заказивање прегледа код специјалисте.

 

Тако, на пример, 8. децембра изабрани лекари заказиваће прегледе за неуролога и психијатра, док ће 11. децембар бити резервисан за интернисте.Сваког 10. у месецу приликом заказивања прегледа код лекара специјалиста, у Општој болници стварале су се велике гужве.

 

Често се дешавало да пацијенти који су имали упут за прегледе код неколико лекара специјалиста нису успели да закажу јер су термини били попуњени, пошто се заказивање обављало само једног дана у месецу.

 

Захваљујући доброј сарадњи запослених у Дому здравља и панчевачкој болници, који су, желећи да нађу начин да се избегну гужве и лакше обави заказивање код лекара специјалисте, раздвојили термине за заказивање.

 

 

 

 

- Постојао је проблем око заказивања, јер смо све термине заказивали 10. у месецу, што се тиче лекара специјалиста. Због тога, у сарадњи са болницом, већ прошлог месеца само пробали да одвојимо термине. За овај месец смо се договорили да 8. децембра заказујемо неуролога и псхијиатра, затим 11. ће изаћи термини за интернисту, а 12. децембра за очног лекара. На тај начин смо омогућили да лекари који раде у примарној здравственој заштити могу лакше и брже заказати пацијенте. Пацијенти неће чекати током дана, па ми не знамо који први термин да закажемо - да ли ћемо интернисту или очног, овако смо одвојили дане, и предпостављам да су пацијенти задовољнији. Велики проблем је био не само за њих већ и за лекаре - рекла је др Тања Алексић, начелница Опште медицине.

 

Већ од наредног месеца требало би да се знају сви датуми унапред када се код којег лекара специјалисту заказује у Општој болници и на тај начин би пацијенти требало да лакше и брже долазе до лекара специјалисте.

 

 

Видео пролог можете погледати ОВДЕ

 

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 6. децембар 2017. године 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


4.2. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА
15.2. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА