Реорганизација рада ,,Железничке“ амбуланте


 

Због реновирања здравствене амбуланте „Центар“ које би требало да буде завршено до краја године пацијенти из амбуланте у Змај Јовиној улици лече се у Железничкој амбуланти, што ствара додатне гужве.

 

Током наредних дана, у раду ,,Железничке“ амбуланте направљена је извесна реорганизација, како би свим пацијентима који затраже преглед, била пружена здравствена услуга. 

 

Епидемија грипа у Панчеву још није проглашена, али су велике гужве последњих недеља честа слика у амбулантама. Све је више оних који због високе температуре, болова у мишићима и упорног кашља траже преглед.

 

У просторијама ,,Железничке“ амбуланте, до завршетка радова у Змај Јовиној улици, раде и лекари амбуланте ,,Центар“. Преглед пацијената, без обзира на то у којој амбуланти им се налази картон, биће могућ током читавог дана.

 

- ,,Тренутно имамо две амбуланте на једном месту - амбуланта ,,Центар“ и ,,Железничка“ амбуланта и из тог разлога је велика гужва, јер сама амбуланта ,,Центар“ има велики број картона. Додатни проблем је и само особље које је такође болесно и имамо доста боловања. Ова три дана, до петка ,,Железничка“ амбуланта ће скратити радно време до 14 часова али то не значи да пацијенти неће бити примљени. У поподневним сатима сви пацијенти који припадају ,,Железничкој“ амбуланти могу да буду прегеледани од стране лекара амбуланте ,,Центар“. Нико неће остати без указане помоћи где је потребно“ - изјавила је мр Данијела Ристовски Корниц, в.д директора Дома здравља Панчево.

 

Радови у Здравственој амбуланти ,,Центар“ требало би да буду завршени за неколико дана, а пацијенти ће бити благовремено обавештени о томе када ће амбуланта почети са радом.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 28. децембар 2016. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА