Реновирање амбуланте Дома здравља у Војловици приведено крају


 

Завршетком постављања подова, реновирање амбуланте Дома здравља у Војловици приведено је крају и тиме су стечени услови да амбуланта функционише у одговарајућим хигијенским условима.

 

Пацијенти, који су последњих месец дана, док су трајали радови, ишли у ХИП-ову амбуланту, сада долазе у своју матичну амбуланту.

 

Првог радног дана лекарску помоћ је потражило више од тридесет пацијената у једној смени. 

 

Амбуланта у Војловици има пет хиљада здравствених картона, што указује да је потреба адаптације простора била више него неопходна. Првог радног дана, на реновирани простор су се навикавали и запослени у амбуланти и пацијенти.

 

- У завршној фази реновирања амбуланте у Војловици било је постављање подова. Пре годину и по–две завршени су крупни радови. Док су радови трајали, радили смо у ХИП-овој амбуланти. Сада смо се вратили у лепши и чистији простор, са бољим условима за рад, рекла је докторка Добрила Жупић, шеф здравствене амбуланте "Војловица".

 

Три лекара се брину за здравље пет хиљада пацијената, колико има картона у овој амбуланти. Сами пацијенти који су дошли код лекара и чекали да буду примљени уочили су да је амбуланта много уреднија, чак пријатнија.

 

Радно време амбуланте у Војловици је од 7 до 20 часова. Прегледи се заказују путем телефона на број 366 313 сваког радног дана пре подне од 8 до 12 часова и после подне од 14 до 17 сати.

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 02. новембар 2015. године.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.5. НАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА (ТРЕЋА НЕДЕЉА МАЈА)
5.5. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БАБИЦА
5.5. СВЕТСКИ ДАН ХИГИЈЕНЕ РУКУ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА
8.5. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ЈАЈНИКА
10.5. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ - КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА
11.5. НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
12.5. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СЕСТРИНСТВА
15.5. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОРОДИЦЕ
20.5. ДАН ЗДРАВИХ ГРАДОВА
22.5. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БИОЛОШКЕ РАЗНОВРСНОСТИ
31.5. СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА