Реконструкција амбуланте у Долову до краја године


Иако се ближи крај грађевинске сезоне, реконструкција амбуланте у Долову требало би да почне до краја године, најавио је директор Дома Здравља др Слободан Овука. Новац за радове је обезбеђен, сређени су и дугогодишњи нерешени имовинско-правни односи и дефинисан је начин адаптације, па др Овука очекује да ће амбуланта у Долову за неколико месеци бити реконструисана.

– За адаптацију здравствене установе у Долову издвојили смо за ову годину 10 милиона динара. Постоји реална могућност да се ускоро изврши санација објекта. Тражимо решење да се у току радова исходује употребна дозвола и да се објекат заштити од даљег пропадања. Уколико нам се у току радова појаве неки проблеми, то би требало да реализујемо до краја наредне године, али с планираних 10 милиона динара мислим да амбуланту можемо средити. Планирамо да радове започнемо ове године, иако је грађевинска сезона при крају. На састанку у „Дирекцији за изградњу и уређење Панчева”, коме су присуствововали стручни људи, односно урбанисти и градски већник задужен за здравство др Милан Трифуновић закључено је да постоји реална могућност да планиран обим радова завршимо и до краја године. Надам се да ће тако и бити – изјавио је др Овука.

Амбуланта у Долову, површине 600 квадратних метара, подигнута је пре 45 година и од тада готово ништа није улагано у њено одржавање, због чега се житељи овог места годинама лече у неадекватним условима. Витални делови објекта су у веома лошем стању, а зграда тоне. На трошној кровној конструкцији греде су попуцале, плафон прокишњава на више места, па је у протеклом периоду било и драматичних ситуација, када је постојала опасност од паљења електроинсталација.

Као већу инвестицију у наредној години, др Овука је навео и адаптацију амбуланте у Качареву, која је у нешто бољем стању од доловачке.

– За идућу годину планирамо уређење амбуланте у Качареву, с обзиром на то да је она вршњак амбуланте у Долову, али је у бољем стању. Објекат свакако изискује адаптацију. Реконстукција качаревачке амбуланте биће прва капитална инвестиција коју планирамо за следећу годину. На осталим здравственим објектима у граду имаћемо неке мање радове. Уколико буде постојала могућност у буџету, адаптирали бисмо следеће године и Железнички диспанзер, који се налази код Гимназије. Пројекат је завршен још прошле године, али сређивање није започето због недостатка новца у буџету. И тај објекат захтева темељну адаптацију. У зависности од буџета за следећу годину видећемо да ли ће бити могућа његова реконструкција – објаснио је др Овука.

 

ИЗВОР: Радио Панчево, 07. септембар 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ