Реконструкција амбуланте у Долову до краја године


Иако се ближи крај грађевинске сезоне, реконструкција амбуланте у Долову требало би да почне до краја године, најавио је директор Дома Здравља др Слободан Овука. Новац за радове је обезбеђен, сређени су и дугогодишњи нерешени имовинско-правни односи и дефинисан је начин адаптације, па др Овука очекује да ће амбуланта у Долову за неколико месеци бити реконструисана.

– За адаптацију здравствене установе у Долову издвојили смо за ову годину 10 милиона динара. Постоји реална могућност да се ускоро изврши санација објекта. Тражимо решење да се у току радова исходује употребна дозвола и да се објекат заштити од даљег пропадања. Уколико нам се у току радова појаве неки проблеми, то би требало да реализујемо до краја наредне године, али с планираних 10 милиона динара мислим да амбуланту можемо средити. Планирамо да радове започнемо ове године, иако је грађевинска сезона при крају. На састанку у „Дирекцији за изградњу и уређење Панчева”, коме су присуствововали стручни људи, односно урбанисти и градски већник задужен за здравство др Милан Трифуновић закључено је да постоји реална могућност да планиран обим радова завршимо и до краја године. Надам се да ће тако и бити – изјавио је др Овука.

Амбуланта у Долову, површине 600 квадратних метара, подигнута је пре 45 година и од тада готово ништа није улагано у њено одржавање, због чега се житељи овог места годинама лече у неадекватним условима. Витални делови објекта су у веома лошем стању, а зграда тоне. На трошној кровној конструкцији греде су попуцале, плафон прокишњава на више места, па је у протеклом периоду било и драматичних ситуација, када је постојала опасност од паљења електроинсталација.

Као већу инвестицију у наредној години, др Овука је навео и адаптацију амбуланте у Качареву, која је у нешто бољем стању од доловачке.

– За идућу годину планирамо уређење амбуланте у Качареву, с обзиром на то да је она вршњак амбуланте у Долову, али је у бољем стању. Објекат свакако изискује адаптацију. Реконстукција качаревачке амбуланте биће прва капитална инвестиција коју планирамо за следећу годину. На осталим здравственим објектима у граду имаћемо неке мање радове. Уколико буде постојала могућност у буџету, адаптирали бисмо следеће године и Железнички диспанзер, који се налази код Гимназије. Пројекат је завршен још прошле године, али сређивање није започето због недостатка новца у буџету. И тај објекат захтева темељну адаптацију. У зависности од буџета за следећу годину видећемо да ли ће бити могућа његова реконструкција – објаснио је др Овука.

 

ИЗВОР: Радио Панчево, 07. септембар 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА