Реконструкција Амбуланте на Старом Тамишу


 

 

Одлична сарадња руководстава Месне заједнице „Стари Тамиш” и истоименог Пољопривредног добра даје резултате. Привредник Срђан Алекса у жељи да помогне становницима „Старог Тамиша” инвестира 10.000 евра у реконструкцију амбуланте.

 

После неколико деценија пропадања амбуланте у насељу „Стари Тамиш”, почела је реконструкција овог објекта у коме лекари прегледају мештане три дана недељно. Будући да истоимено Акционарско друштво има социјално одговорно руководство, решили су да њихова донација буде поправка амбуланте.

– Месна заједница „Стари Тамиш” има нешто мање од хиљаду становника. Углавном, сви долазе у ову амбуланту, ту се лече, имају изабраног лекара који долази три пута недељно, задовољни су. Овај објекат је стар преко 40 година и на њему није било никаквих интервенција, ни реконструкције. Тако да је ово јако значајно – изјавила је Гордана Јовковић, председница Скупштине МЗ-а „Стари Тамиш”.

 

 

 

Тренутно се ради у амбуланти. Здравствени радници су задовољни односом инвеститора – Пољопривредног добра „Стари Тамиш” према мештанима.– Ова амбуланта је била у лошем стању зато што у њу није било улагано ништа. Мало је проблем био у својинским односима зато што ово припада компанији „Стари Тамиш”. Овом приликом желим да захвалим и да скренем пажњу на пример високе социјалне одговорности компаније која је одлучила да уложи своја средства у сређивање амбуланте како би становници насеља „Стари Тамиш” имали услове за лечење као и у осталим објектима Дома здравља Панчево. Тренутно, ми нисмо власници, али смо корисници – рекао је Слободан Овука, директор Дома здравља Панчево.

 

Руководство Пољопривредног добра настоји да помогне мештанима колико може.– Већ је седам година како је приватизован „Стари Тамиш”. Значи, пре седам година кад смо дошли у ову фирму, затекли смо домаћински однос – према фирми и према овом насељу. Наставили смо ту традицију и сматрамо да фирма треба да напредује, да функционише, да запослени редовно примају плате и да ово насеље треба да сарађује с фирмом. Треба да имамо коректан однос, као што га је и Град имао. „Стари Тамиш” треба да помогне и да буде донатор за ову амбуланту. Ипак, ова амбуланта служи за лекарску помоћ људима на „Старом Тамишу” – казао је Срђан Алекса, директор Пољопривредног добра „Стари Тамиш”. Посла има доста. Вредност инвестиције је 10.000 евра, а ускоро се очекује завршетак првог дела радова.– Углавном се сређује унутрашњост, кречење, замена столарије, а предвиђени су и радови на фасади да би био у потпуности сређен објекат. Међутим, с обзиром на наше кадровске проблеме, тешко да ћемо моћи да уведемо да лекар ту буде свакодневно јер зависимо од норматива које прописује Министарство здравља Републике Србије.

 

 

По прописима и броју становника „Старог Тамиша”, они не остварују право на свакодневно присуство лекарског тима у овој амбуланти. Тако да ћемо и након адаптације остати у нашем режиму – три поподнева. То је, да кажем, оптимално решење када се узму у обзир и наш кадар и потребе које имају становници овог насељеног места – прецизирао је Овука.– Планирамо, заједно с председницом Месне заједнице, унутрашње кречење, сређивање фасаде. Да се уради колико се год може, ипак ова зграда има преко 40 година и захтева знатна улагања. Нећемо моћи све ове године, али да почнемо сад па у року од две-три године све може да се доведе у одлично стање. Тренутна инвестиција ће бити до 10.000 евра – додао је Срђан Алекса.– Очекујем да ће радови бити готови у наредне две недеље – рекао је Овука.Када привредници и мештани добро сарађују, онда су резултати евидентни. На обострано задовољство.

 

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 14. јануар 2016. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА