Просторије у амбуланти „Горњи град” окречене после осам година


 

 

 

У амбуланти Горњи град где се лече суграђани из Маргите и која је дежурна сваког викенда, просторије нису кречене од 2009. године, од када је ова Здравствена амбуланта сазидана. Захваљујући Хуманитарној организацији Светионик која је желела да помогне, за само 48 сати  просторије су окречене.- Сазнали смо да ова амбуланта није кречена од када је направљена. С обизом да дежура сваког викенда, одлучили смо да то буде наш поклон - рекла је Бојана Станисављевић из Хуманитарног удружења Светионик.Добра сарадња запослених из амбуланте Горњи град и удружења Светионик почела је почетком године када су им купили нове мераче притиска и топломере.


 


- У амбуланту не долазе само пацијенти са Маргите и са Котежа 2. Пошто амбуланта дежура, долазе сви грађани из насељених места. Јако је битно да се ово среди. Планирамо да проширимо просторије и опремимо још једну ординацију и интервенције за дежурства, али је пре тога требало све да се окречи. Жене из хуманитарне организације „Светионик” су нам изашле у сусрет а мало су нам помогли и пацијенти који су уплаћивали на рачун. Добили смо мало помоћи и из Месне заједнице - објаснила је др Тања Алексић начелница Опште медицине.

 

 


Од понедељка  4.12.2017. године, амбуланта Горњи град ради нормално. Недостаје још мало новца па да Здравствена амбуланта буде у потпуности сређена. У чистом и уређеном простору осећају се боље запослени али пре свега и пацијенти који долазе код лекара.


 

Видео пролог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ Панчево, 3. децембар 2017. године 

 

 Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


4.2. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА
15.2. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА