Превентивни преглед поводом Светског дана срца


 

Поводом Светског дана срца, на платоу испред Градске управе Општа болница у сарадњи са Домом здравља, Службом Хитне помоћи и Заводом за јавно здравље организовали су заједничку акцију превентивних прегледа поводом 29. септембра Светског дана срца. 

 

 

Превентивни прегледи поводом Светског дана срца имају за циљ да укаже на факторе ризика за настанак кардиоваскуларних болести.

 

 

Иако постоје фактори ризика на које није могуће утицати попут генетике, пола и старости, велики „кривци“ за настанак кардиоваскуларних болести су и лоше навике као што су пушење и гојазност, затим висок крвни притисак и дијабетес, који су према речима лекара, превентабилног карактера.

 

 

Превентивни центар Дома здравља често организује акције превентивих прегледа како би суграђани могли на време да открију факторе ризика уколико постоје.

 

 

 

 

Поред запослених у Градској управи који су имали могућност да измере крвни притисак и провере основне анализе, ту могућност имали су  и суграђани.

 

Акција је била успешна, преко 65 суграђана проверило је своје здравствено стање.

 

Следећа акција Превентивног центра Дома здравља планирана је за 29. септембар, за житеље Банатског Новог Села, у Дому културе од 8 до 10 сати.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

 

ИЗВОР РТВ Панчево 26. септембар 2018.године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА