Преуређене просторије у Служби за радиолошку дијагностику због набавке новог ултразвучног апарата


 

Све је већи број пацијената које због потврђивања дијагнозе, изабрани лекар упућује на прегед ултразвучним апаратом.

 

Због повећаног броја пацијента који се упућују на ово снимање у Служби за радиолошку дијагностику преуређене су просторије, реновиран је Ултразвучни кабинет и ускоро би требало да стигне још један ултразвучни апарат.

 

Изабрани лекари најчешће пацијенте упућују на ултразвучну дијагностику када су у питању нека нејасна болна стања у абдомену, код повреда или уринарних компликација. Такође на ултразвучну дијагностику пацијенти се упућују на основу извешатаја лекара интернисте, нефролога, уролога и других лекара специјалиста.

 

Обзиром на то да су потребе велике, у Служби радиолошке дијагностике перуређене су просторије за још један ултразвучни апарат.

 

- Недавно је реновиран Ултразвучни кабинет, наиме просторија у којој је стајала скопија која је била стара и нисмо је користили. Она је изнешена и кабинет је реновиран. Уређени су зидови, преградни зид и нови под, а све у циљу јер се надамо другом и новом ултарзвучном апарату. Наш ултразвук на коме сад радимо је стар 4-5 година и одличан је, али увек се надамо савременијим апаратима. Тендер за набавку новог ултразвучног апарата је завршен и сада само чекамо набавку док стигне из иностранства - рекла је др Мирјана Марковић Лазић.

 

У Дому здравља обављају се ултразвучни прегледи у року од месец дана, а ако се ради о контролним прегледима пацијенти нешто дуже чекају. Када буде стигао нови ултразвучни апарат пацијенти би требало да брже обаве ове дијагностичке прегледе.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 11. септембар 2017. године

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ