Представници Дома здравља у Комори медицинских сестара и техничара Србије - огранак Војводина


Бранка Солеша је рођена 08. априла 1967. год. у Панчеву. Основну школу, као и Средњу медицинску школу, завршила је у Панчеву. Од 1991. до 2011. године, радила је у Општој болници Панчево на одељењу оториноларингологије као инструметарка и као одговорна сестра одељења.  Од 2011.  год.  ради у Дому здравља Панчево у Здравственој амбуланти ,,Младост “ као одговорна сестра и заменица главне сестре Амбуланте.

 

,,Мој лични став и поглед на здравство се огледају у томе да би све могло да буде много боље, али с обзиром да располажемо са мало ресурса за сада добро функционишемо. Мало је кадра, али то не зависи од нас. Желела бих да су сви запослени мало више задовољни, а самим тим да је приступ послу мало бољи , као комуникација са пацијентима. Такође, важно је и да пацијенти буду мало више едуковани у смислу здравствне просвећености јер би на тај начин имали и они бољу комуникацију са здравственим радницима.

За предстваника у Комори медицинских сестара и техничара Војводине (КМСТВ) сам се кандидовала јер сматрам да могу да урадим нешто за све запослене у здравству. Сматрам да је време да неке ствари крену на боље, као што је скупљање бодова, осигурање запослених у здравству, бољи статус здравствених радника итд. Тренутно сам именована за делегата у Суду части КМСТВ.

Знамо сви да су  кључни проблеми у здравству мањак особља, губитак мотивације, недостатак средстава за рад, као лоша организација на појединим нивоима у комплетном здравственом систему. Из тог разлога, поручила бих свим запосленима да узму учешће у Комори, да своје предлоге, коментаре и све оно што би могло да допринесе бољитку запослених у здравству проследе делегатима Коморе, који би се залагали и борили за праве и заједничке циљеве.  

Трудићу се да својим радом у Комори унапредим рад сестринства и дигнем нашу струку на мало виши ниво. У томе наравно, морамо учествовати сви заједно, да својим радом, добром комуникацијом са пацијентима и међусобно, одговоримо на све захтеве и обевезе које нам ново време намеће. Задовољство пацијената кроз један хуманији приступ, какав наша струка и налаже, би било веће када би и наш статус у друштву био бољи,  а стимулација за рад одговарајућа.“

 

                                                                                                                Бранка Солеша, медицинска сестра


Драгана Пендић је рођена 26. јула 1969. године. Основну школу завршила је у Долову, а Медицинску школу у Панчеву. Запослена је у Дому здравља Панчево од 1993. год. Радила је тадашњем петрохемијском диспанзеру, затим у Здравственој Амуланти ,,Младост“ као главна сестра, као и у Медицини рада као главна сестра.  Тренутно ради у Амбуланти медицине рада ,,Центар” (железничка амбуланта).

,,Што се тиче погледа на сестринство и на здравство уопште, сматрам да је тако хумана професија и да смо ми као лица која раде сестрински посао, недовољно цењени у нашем друштву, како од стране државе тако и од стране корисника наших услуга. Мала средства која се издвајају за здравство, мали број здравствених радника с којим располажу већина установа у здравству. нам причињавају велику потешкоћу у обављању нашег позива. Чак и поред тога, медициндке сестре и техничари на најбољи могући начин у датим околностима обављају своје послове. За делегата у комори медицинских сестра и здравствених техничара сам се кандидовала јер сматрам да је битно са наш Дом здравља има представника у Комори. Покушаћу да будем спона између Коморе и осталих колега и колегиница. Залагаћу се, уз помоћ осталих делегата из огранка Војводине, да решимо нека веома важна питања као што су: признавање бодова из процеса рада и решавање статуса колегиницама и колегама који су завршили струковне студије. Овоме прво морају да предходе неке законске промене Статута Коморе, и свим силама ћемо се трудити да то остваримо. Апелујем на колегинице и колеге да узму активно учешће и својим сугестијама нам помогну у што бољем остварењу заједничких циљева. Отворени смо за све прекоре и сугестије. Тренутно сам у Управном одбору КМСЗТВ и делегат у Скупштини КМСЗТС.“

 

 

                                                                                                               Драгана Пендић, медицинска сестра

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА