Представљање програма здравствено-васпитног рада Службе Xитне медицинске помоћи у вртићима Панчева


 

У вртићу „Славуј“ и ,,Веверица", лекари и медицинске сестре Хитне помоћи деци и родитељима су предочили како обављају изузетно тежак посао и показали како треба помоћи повређенима. Приказали су и возила Хитне помоћи, што је посебно заинтересовало малишане.


Идеју лекара, родитеља Горана Симоновића, успешно су спровели у дело лекари и васпитачице, на задовољство деце, која су с пажњом пратила све активности, а највише интересовања показала су за рад у колима Хитне помоћи..

 

Приликом представљања програма здравствено-васпитног рада у вртићима „Славуј“ и ,,Веверица", главни васпитачи и сарадници су изразили жељу да неко од здравствених радника или представник неке друге значајне институције представи свој посао. 


-Циљ сусрета лекара и деце био је да се деца из вртића упознају са радом Хитне помоћи и да у том узрасту стекну знање о нашем раду и нашој професији као и да деци приближимо професију лекара и да их ослободимо страха, који имају када одлазе код лекара. Нама је задовољство, јер су нам деца коју смо обишли улепшала дан, објаснио је доктор Симоновић.

- Хтели смо да им приближимо функционисање здравства. Сви смо ми били деца и трчали за ватрогасцима и колима Хитне помоћи и гледали сирене. Хтели смо да помогнемо њиховом успешном расту и развоју и процесу васпитања, рекао је директор Дома здравља др Слободан Овука.

 

Ова акција Дома здравља, представљање лекарске професије, наставља се у наредна два месеца. Одржаће се у свим вртићима „Дечје радости“ и у вртићима по насељеним местима.

 

Видео прилог из вртића "Славуј" можете погледати ОВДЕ.

 

Видео прилог из вртића "Веверица" можете погледати ОВДЕ.


 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО
Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА