Предавање лекара најмлађим Новосељанима


 

Праксу обиласка панчевачких вртића и приближавања лекарске професије најмлађима, лекари Хитне помоћи наставили су посетом вртићу при Основној школи „Жарко Зрењанин” у Банатском Новом Селу. Скоро кроз игру, малишани су сазнали колико је важна лекарска професија и да оних који могу да им помогну не треба да се плаше. 

 

Цртани филм је један од најбољих начина да се малишанима приближи лекарска професија, значај солидарности и помоћи људима без обзира на расу, боју коже и националну припадност. Дружење са екипом Хитне помоћи, разговор са њима и сазнавање одговора на многа питања која су деци занимљива прави су пут до добре промоције лекарске професије и разбијање страха од лекара.

 

- ,,Постигли смо то да смо децу ослободили од страха од људи који раде у црвеним и белим униформама. Важно је да буду упознати са оним што ми радимо, с бројем који се позива, које су то ситуације када се позива Хитна помоћ и увек су одушевљени када виде наш санитет и када чују сирене" – рекао је др Мирослав Тепшић, начелник Службе хитне медицинске помоћи и додао  да је неопходно да деца у непосредном контакту с лекарима и медицинским особљем виде да су шприц и слушалице нешто чега не треба да се плаше.

 

Лекари Хитне помоћи ће сарадњу са вртићима наставити и у наредном периоду, како би се што већи број предшколаца упознао са њиховом професијом.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 19. мај 2016. године

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.10. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ
1.10. ОКТОБАР – НАЦИОНАЛНИ МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
10.10. СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА
14.10. СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА ОРГАНА
15.10. СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ
15.10. СВЕТСКИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА
16.10. СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ
17.10. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА
20.10. СВЕТСКИ ДАН ОСТЕОПОРОЗЕ
24.10. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
30.10. ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА