Повољно и квалитетно на панчевачкој стоматологији


 

 

Повољне цене и квалитетна услуга разлог су великих гужви на Стоматолошком одељењу Дома здравља. Начелник ове службе, доктор Тихомир Мреновић, наглашава да иако пацијенти мало дуже чекају, велики број њих има право на бесплатне стоматолошке услуге и да то треба да искористе, док остали осигураници зубе поправљају по повољним ценама.У Стоматолошкој служби Дома здравља Панчево раде лекари специјалисти свих грана стоматологије, специјалисти стоматолошке протетике, оралне хирургије, дечији стоматлог, специјалиста за ортопедију вилице. На једном месту пацијенти тако могу да добију праву дијагнозу и квалитетну услугу. Када се томе додају и повољне цене, јасно је због чега многи Панчевци указују поверење запосленима на Стоматологији Дома здравља Панчево, истиче начелник ове службе доктор Тихомир Мреновић.- Најбитније је да се нашој установи обраћају пацијенти који су из обавезног здравственог осигурања јер добијају услуге без икакве надокнаде. То су деца до 18 година, студенти до 26 година, труднице, породиље до годину дана, незапослени, социјални случајеви, жртве насиља у породици и осигураници ромске националности. Ту су такође и пацијенти који имају више од 65 година којима се  израђују  тоталне и парцио плочасте зубне протезе – рекао је др Тихомир Мреновић.


Услуге које стоматолози и техничари најчешће пружају пацијентима су пломбирање и вађење зуба, као и израда протеза.


-  Беле хелио пломбе на предњим зубима коштају 1.200 динара, а на бочним зубима 1.400. Црне пломбе, без обзира која је површина, коштају 1.100 динара, вађење зуба са анестезијом је 800 динара. Ако је дошло до прелома врха корена,  вађење ради орални хирург и то је 3.600 динара. Велики број пацијената ради уклањање наслага а то кошта 800 динара – објашњава др Тихомир Мреновић.


Због великог броја пацијената на одсеку стоматолошке протетике и само једног лекара специјалисте за израду круница, мостова и надоградње, интервенција се чека до два месеца. За тоталне и парцијалне протезе чека се и до годину дана. Пломбирање зуба пацијенти заказују до месец дана унапред, у зависности који им је изабрани стоматолог.

 


Извор: РТВ Панчево, 16. јули 2017. године

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.4. НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈЕ ПОВРЕДА У САОБРАЋАЈУ (ЧЕТВРТА НЕДЕЉА АПРИЛА)
7.4. СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА
20.4. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЗАШТИТЕ ОД БУКЕ
22.4. ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
24.4. ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ИМУНИЗАЦИЈЕ (ЧЕТВРТА НЕДЕЉА АПРИЛА)
28.4. СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ НА РАДУ