Подршка УНИЦЕФ-а Дому здравља Панчево


 

 

У Развојном саветовалишту Дома здравља завршено је кречење и уређење ординација у којима ће педијатри, логопеди и психолози тимски радити са децом која имају одступања у психофизичком развоју. Део намештаја, играчака и помагала које је донирао УНИЦЕФ, стигао је у Развојно саветовалиште.


Панчевачки Дом здравља један је од три у Србији који је изабран да учествује у реализацији пројекта „Јачање капацитета педијатријске здравствене заштите за подршку развоју деце у раном детињству“, који се одвија под покровитељством Министарства здравља и УНИЦЕФ-а. Циљ овог пројекта је да стручњаци у раном развоју деце открију психо-физичка одступања и уоче проблеме, решавају их на време и на тај начин убрзају опоравак детета. Из Службе за здравствену заштиту деце, шесторо педијатара је прошло обуку и радиће тимски у Развојном саветовалишту. После уређења ординација, стигао је и део намештаја.


Део намештаја је стигао, део опреме је ту, ми радимо сада у овим импровизованим условима. Кабинет за логопеда у којем се сада налазимо је опремљен. Очекује се да стигну неки апарати за терапију. Кабинет за психолога је опремљен, припремно за рад саветовалиште смо мало обновили и модернизовали. Ординациjа педијатра је коригована али треба још да се доради. Имамо и ординацију за тимски рад Развојног саветовалишта за групну психо терапију, групну терапију, за индивидуално здравствени рад. У будућности ћемо још боље радити, имамо едуковани кадар и заједно ћемо сви да радимо на унапређењу здравља деце“, рекла је докторка Љиљана Томић, начелница Службе за здравствену заштиту деце.


Новоуређене и опремљене ординације са неопходним инструментима за рад, омогућиће и организовање групних терапија с децом која имају исти поремећај.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Слике можете погледати ОВДЕ.

 

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 05. јул 2016. год.Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА