Подршка УНИЦЕФ-а Дому здравља Панчево


 

 

У Развојном саветовалишту Дома здравља завршено је кречење и уређење ординација у којима ће педијатри, логопеди и психолози тимски радити са децом која имају одступања у психофизичком развоју. Део намештаја, играчака и помагала које је донирао УНИЦЕФ, стигао је у Развојно саветовалиште.


Панчевачки Дом здравља један је од три у Србији који је изабран да учествује у реализацији пројекта „Јачање капацитета педијатријске здравствене заштите за подршку развоју деце у раном детињству“, који се одвија под покровитељством Министарства здравља и УНИЦЕФ-а. Циљ овог пројекта је да стручњаци у раном развоју деце открију психо-физичка одступања и уоче проблеме, решавају их на време и на тај начин убрзају опоравак детета. Из Службе за здравствену заштиту деце, шесторо педијатара је прошло обуку и радиће тимски у Развојном саветовалишту. После уређења ординација, стигао је и део намештаја.


Део намештаја је стигао, део опреме је ту, ми радимо сада у овим импровизованим условима. Кабинет за логопеда у којем се сада налазимо је опремљен. Очекује се да стигну неки апарати за терапију. Кабинет за психолога је опремљен, припремно за рад саветовалиште смо мало обновили и модернизовали. Ординациjа педијатра је коригована али треба још да се доради. Имамо и ординацију за тимски рад Развојног саветовалишта за групну психо терапију, групну терапију, за индивидуално здравствени рад. У будућности ћемо још боље радити, имамо едуковани кадар и заједно ћемо сви да радимо на унапређењу здравља деце“, рекла је докторка Љиљана Томић, начелница Службе за здравствену заштиту деце.


Новоуређене и опремљене ординације са неопходним инструментима за рад, омогућиће и организовање групних терапија с децом која имају исти поремећај.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Слике можете погледати ОВДЕ.

 

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 05. јул 2016. год.Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.4. НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈЕ ПОВРЕДА У САОБРАЋАЈУ (ЧЕТВРТА НЕДЕЉА АПРИЛА)
7.4. СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА
20.4. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЗАШТИТЕ ОД БУКЕ
22.4. ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
24.4. ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ИМУНИЗАЦИЈЕ (ЧЕТВРТА НЕДЕЉА АПРИЛА)
28.4. СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ НА РАДУ