Одржана трибина о превенцији рака грлића материце


 

Настављајући праксу добре сарадње са Центром за превенцију Дома здравља Панчево у ХИП-Петрохемији јуче је одржана трибина о превенцији рака грлића материце.

 

Доктор Слободан Овука, гинеколог и директор Дома здравља Панчево говорио је о значају превентивних прегледа у циљу раног откривања рака грлића материце, новим сазнањима о лечењу ове болести, о могућностима дијагностике и превенције.

 

„Број оболелих жена од ове болести је и даље велики. У Србији сваке године око 500 жена изгуби живот због рака грлића материце, а већина ових случајева могла је бити спречена да је болест откривена на време и да се на време приступило лечењу. Један гинеколошки преглед годишње може спречити настанак ове опаке болести и спасити много женских живота“ – рекао је доктор Овука.

 

Захваљујући кампањама подизања свести и превентивним активностима, које се у оквиру Стратегије ХСЕ 2015- 2020 године, спроводе и у нашој компанији, оболевање од рака грлића материце последњих година је у благом опадању.

 

„Функција корпоративних и правних питања, у складу са ХСЕ стратегијом 2015 – 2020. године, посебну пажњу посвећује значају превенције појединих обољења. У циљу информисања запослених наставак сарадње са Центром за превенцију Дома здравља Панчево, у овој години, обележили смо организовањем трибине о превенцији рака грлића материце. Ускоро очекујемо потписивање уговора о организовању гинеколошких прегледа за колегинице запослене у нашој компанији, као и појединих циљаних прегледа за остале запослене, о чему ће сви бити благовремено информисани“ – рекао је Драган Завишић, извршни директор Функције корпоративних и правних питања.

 

                  

 

 

Извор:  ИНФОРМАТОР  број 13.   11.03.2016. године

             ХИП-Петрохемија а.д. Панчево


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА