Одржана трибина о превенцији рака грлића материце


 

Настављајући праксу добре сарадње са Центром за превенцију Дома здравља Панчево у ХИП-Петрохемији јуче је одржана трибина о превенцији рака грлића материце.

 

Доктор Слободан Овука, гинеколог и директор Дома здравља Панчево говорио је о значају превентивних прегледа у циљу раног откривања рака грлића материце, новим сазнањима о лечењу ове болести, о могућностима дијагностике и превенције.

 

„Број оболелих жена од ове болести је и даље велики. У Србији сваке године око 500 жена изгуби живот због рака грлића материце, а већина ових случајева могла је бити спречена да је болест откривена на време и да се на време приступило лечењу. Један гинеколошки преглед годишње може спречити настанак ове опаке болести и спасити много женских живота“ – рекао је доктор Овука.

 

Захваљујући кампањама подизања свести и превентивним активностима, које се у оквиру Стратегије ХСЕ 2015- 2020 године, спроводе и у нашој компанији, оболевање од рака грлића материце последњих година је у благом опадању.

 

„Функција корпоративних и правних питања, у складу са ХСЕ стратегијом 2015 – 2020. године, посебну пажњу посвећује значају превенције појединих обољења. У циљу информисања запослених наставак сарадње са Центром за превенцију Дома здравља Панчево, у овој години, обележили смо организовањем трибине о превенцији рака грлића материце. Ускоро очекујемо потписивање уговора о организовању гинеколошких прегледа за колегинице запослене у нашој компанији, као и појединих циљаних прегледа за остале запослене, о чему ће сви бити благовремено информисани“ – рекао је Драган Завишић, извршни директор Функције корпоративних и правних питања.

 

                  

 

 

Извор:  ИНФОРМАТОР  број 13.   11.03.2016. године

             ХИП-Петрохемија а.д. Панчево


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ