Нови осмех за старије суграђане


На Одељењу стоматологије Дома здрваља ове недеље завшава се реализација пројеката „Дилс“. Овај пројекат омогућио је да корисници Геронтолошког центра и социјално најугроженије категорије становништва бесплатно поправљају зубе, или добију привремене или тоталне протезе.  

 

Доктор Тихомир Мреновић, начелник Стоматолошке службе Дома здравља Панчево наводи да, иако је било планирано да се код 200 пацијента ураде поправке, тај план је премашен за 100 одсто.

 

Захваљући Пројекату „Дилс“, који се реализује већ шест месеци у Диспанзеру за стоматологију Дома здравља и који је подржала Светска банка, могућност за бесплатно поправљање зуба и уграђивање протеза искористило је више од 400 суграђана. Пројекат је првобитно био намењен корисницима Геронтолошког центра, али, пошто је остало стоматолошког материјала, ова акција је проширена и на особе старије од 65 година без примања, као и на социјално најугроженије.

 

Око 415-417 пацијента може да се похвали да су добили услуге бесплатно. И да не би једном пацијенту биле урађене само једна или две пломбе, свим пацијентима је урађено све што је било потребно.

 Свим пацијентима завршено је смо све што је претходно било договорено и нико није враћен. Али, преко средстава информисања, речено је да заинтересовани из Геронтолошког центра треба да се јаве до јуна, јер тако може да се планира посао.

 

Корисници Геронтолошког центра су се одазвали акцији и нису крили задовољство што су протезе добили бесплатно.

 

Након завршетка „Дилс“ пројеката Стоматолошка поликлиника требало би да добије и нову опрему у вредности од 600 хиљада динара.

 

Прилог можете погледати  ОВДЕ

 

 

Доктор Тихомир Мреновић, начелник Стоматолошке службе Дома здравља Панчево

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 2. септембар 2014 год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА