Успешно завршен ДИЛС пројекат


После успешне реализације „Дилс” пројекта, у коме је четиристо суграђана успело бесплатно да добије неопходне стоматолошке услуге, данас је у Дом здравља стигла стоматолошка опрема вредна 600.000 динара. Опрема није занављана последњих двадесет година, а новац за куповину обезбедили су Министарство здравља и локална самоуправа.

Након завршетка „Дилс“ пројекта, којим је било омогућено корисницима Геронтолошког центра и најугроженијим социјалним категоријама бесплатно поправљање зуба или прављење протеза, на Стоматолошко одељење Дома здравља стигла је нова опрема. Министарство здравља, пројектна јединица ,,ДИЛС" и Град издвојили су 600.000 динара.

Овај пројекат имао је за циљ да „покрије” велики део пацијената, више од 400, а да нам за узврат, након завршетка пројекта, остане опрема. Опрема вреди око 600.000 динара, од тога је локална самоуправа издвојила 137.000. Опрема није занављана бар двадесет година. Реализација овог пројекта много значи, пре свега у протетици, али у другим одељењима Стоматолошке службе.

Хвала на указаном поверењу!

Ваша Стоматолошка служба

 

 

Извор: РТВ Панчево, 09. октобар 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА