Обележен Међународни дан породице


 

Поводом Међународног дана породице у просторијама Патронажне службе (Б. Јовановића бб, изнад Амбуланте Нови град), свечано је отворена просторија за организовање садржаја за рани раст и развој деце у којој ће мајке са одојчадима и малом децом моћи да се едукују о свим здравственим темама у датом узрасту.

 

Данас је у едукативној просторији одржано прво предавање о увођењу немлечне исхране код одојчади. Предавању су присуствововале маме и бебе узраста од 5 месеци.

 

 

 

Да ли је основна ћелија друштва угрожена?


Некада се знало да мама и тата долазе с посла у 15 часова и да након припреме оброка сви заједно седају за сто, а та времена када се у породици заједно ручало, као и породични односи уопште, у многоме су се променила. Трка с временом, борба за егзистенцију, заснивање брака који је темељ породице само како би се испунила друштвена улога и друго утицали су да је породица изгубила на вредностима, кажу стручњаци.

 

Поводом Међународног дана породице, који се обележава 15. маја, стручњаци и удружења скрећу пажњу да је основна ћелија друштва угрожена, те се гласније него иначе ставља фокус на улогу и значај породице.

 

 

Слике можете погледати ОВДЕ.

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: Дом здравља Панчево, 16. маја 2016. год.

           Независне новине. 14. мај 2016. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА