Клизави тротоари донели више посла Служби хитне помоћи


 

Снег и клизави тротоари направили су више посла и лекарима Хитне помоћи. Током претходних дана, интервенисали су на јавним местима због повећаног броја падова суграђана на леду. После указане хитне помоћи, све пацијенте су одвозили и у Болницу на ортопедски преглед.

 

Из Службе хитне помоћи, апелују на суграђане да без преке потребе не излазе напоље, јер су последњих дана на јавном месту најчешће пружали помоћ суграђанима који су, услед пада на клизавим тротоарима, ломили кук, руку или ногу.

 

,,Јуче и претходног дана, интервенисали смо због падова. Било је четири пада на улици. Треба да скренем пажњу суграђанима да су посебно рискантни они делови око пешачких прелаза који су офарбани у бело или жуто. Ту је веома клизаво и доста се често дешавају падови на тим местима. Најчешће су преломи потколенице, односно скочног зглоба, али исто тако и преломи кука као и повреде главе. По правилу, возимо до Болнице ортопеду. Када проценимо да је повреда лакша, довеземо их до Хитне помоћи, пружимо помоћ и вратимо пацијента кући” – рекао је доктор Мирослав Тепшић, начелник Службе хитне медицинске помоћи.

 

Лекари апелују на суграђане да пазе уколико излазе, јер не треба да забораве да опоравак од прелома траје дуго. Некада је потребна операција, а после ње рехабилитација траје и по неколико недеља.

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 18. јануар 2017. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА