Избегавати физички напор на ниским температурама


 

Нагло захлађење донело је више посла лекарима Хитне помоћи. Начелник ове службе у Панчеву др Мирослав Тепшић каже да није повећан број амбулантних прегледа, али јесте број кућних посета и интервенција на терену.

 

Говорећи о саветима намењеним пацијентима пред наступајућу зиму, др Тепшић саветује да хронични пацијенти редовно узимају терапију и воде рачуна да се физички не умарају на ниским температурама. Пред долазак зиме, саветују се старији пацијенти да се на време вакцинишу против грипа.

 

- Кардиоваскуларни пацијенти, пацијенти са боловима у грудима и неким другим тегобама морају да воде рачуна при ниским температурама и избегавају физички рад. Такође је током претходних неколико дана повећан број астматичних пацијената и пацијената који имају проблем с дисањем. Пацијентима који имају проблем с дисањем и пацијентима с карциномима дисајних путева саветујемо избегавање физичког рада при ниским температурама и узимање редовне терапије. Хронични пацијенти, нарочито пацијенти с астмом треба да избегавају излазак напоље. Наравно, то није увек могуће при овим условима, али они су свесни да имају тегобе када падне температура.

 

Доктор Тепшић је напоменуо и да је током викенда већи број пацијената који су у Хитну помоћ примљени због алкохолисаног стања и агресивног понашања. Због тога из ове службе апелују на пацијенте да воде рачуна, посебно имајући у виду да не треба да возе када су у овом стању.

 

Видео прилог можете погледати  ОВДЕ.


Извор: РТВ Панчево, 23. новембар 2015. године.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА