Након питања читалаца портала 013инфо каква је процедура преласка из једне здравствене станице (амбуланте) у другу, промене изабраног лекара и преношења здравственог картона, крајем октобра обратили смо се Дому здравља Панчево и након три недеље на нашу адресу стигао је одговор директора ове Установе доктора Стојана Вишекруне.

„Пацијент, сходно Правилнику и поступку остваривања права из обавезног здравственог осигурања, бира свог изабраног лекара на једну календарску годину, потписивањем изјаве о избору изабраног лекара. Уколико пацијент и даље користи услуге истог лекара, није потребно да сваке године потписује изјаву, осим у случају да жели да промени лекара“, стоји у одговору доктора Вишекруне у коме се даље наводи да „пацијент који пре истека календарске године жели да промени изабраног лекара подноси захтев директору Дома здравља Панчево из Панчева, који доноси решење о промени изабраног лекара и то траје отприлике највише један дан“. 

Директор панчевачког Дома здравља такође је објаснио да су „здравствени картони данас у електронском облику и нигде се не преносе, јер сваки изабрани лекар има идентификациону картицу да може да уђе у Е – картон пацијента, који се за њега определио“.

У Здравственој амбуланти у Омољици су нам, пак, објаснили да је, уколико из ове амбиланте желите да пређете у неку другу, потребно да дате своје име, презиме, назив и адресу амбуланте где желите да се лечите како би службено послали картон, наглашавајући да пошту из ове амбуланте службено шаљу уторком и петком.

Доктор Вишекруна је још љубазно подсетио да Дом здравља Панчево из Панчева нема здравствене станице, већ само здравствене амбуланте и да се о процедури која се примењује у Дому здравља Панчево можете информисати увидом у наведени Правилник.

 

ИЗВОР: 013инфо, 23. новембар 2019. године