Поводом Светског дана деце оболеле од рака, данас је Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР организовало хуманитарне скупове у више од 40 градова широм Србије са којих је у небо пуштено хиљаде зелених балона у знак подршке малишанима који се лече, као и у знак сећања на оне који се нису изборили са том опаком болешћу, саоспштило је то удружење.

Хуманитарни скупови су део кампање "И ја се борим!“ коју је удружење започело пре две године са циљем сензибилисања јавности за подршку деци и младима оболелим из целе Србије и подршку пројекту изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу, прецизира се у саопштењу. НУРДОР очекује завршетак тог пројекта од националног значаја током ове године и отварање поменутог одељења.

До сада, како се наводи у саопштењу, током кампање „И ја се борим!", захваљујући великом броју појединаца и компанија, прикупљена су средства за прве две фазе изградње новог хемато-онколошког одељења у Нишу. Крај друге фазе радова очекује се средином марта месеца 2018. године.

Осим у Београду, хуманитарни скупови подршке деци оболелој од рака, уз помоћ родитеља и младих из удружења, волонтера и пријатеља НУРДОР-а, организовани су у Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Краљеву, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Смедеревској Паланци, Тополи, Аранђеловцу.

Такође и у Ивањици, Пожаревцу, Ваљеву, Убу, Малом Зворнику, Рековцу, Пријепољу, Кладову, Трстенику, Руми, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Вршцу, Пироту, Алексинцу, Врању, Жабљу, Лебану, Прокупљу, Новом Пазару, Сурдулици, Бору и Врњачкој Бањи.

НУРДОР у саопштењу истиче да "рак јесте болест, али излечива". "Код деце, уз адекватну медицинску негу, излечива у преко 70 одсто случајева", наводи то удружење.