Европску недељу превенције рака грлића материце Превентивни центар Дома здравља Панчево обележава следећим активностима: -акцијом превентивних прегледа за запослене у ЈКП „Грејање“ , у петак, 25.01.2019. године у временском интервалу од 8-10 часова -у циљу обележавања борбе против рака грлића материце. Др Стојан Вишекруна одрадиће превентивне гинеколошке прегледе женама ЈКП „Грејање“ које нису биле дуже од једне године на гинеколошком прегледу.

 

Др Слађана Вукмировић-Сталетовић одржаће предавање ученицима четврте године гимназије „Урош Предић“ Панчево, у петак, 25.01.2019.године са почетком у 13ч и 40 мин. на тему превенције рака грлића материце. Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити а ако се на време открије може се и излечити.

Ове године, Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се под слоганом „Рано откривање може спречити рак грлића материце“ и овим путем се апелује на жене да размишљју о свом здрављу и редовно обављају гинеколошке прегледе. Рак грлића материце представља озбиљан здравствени проблем у Србији, нарочито забрињава чињеница да се Србија и даље налази у групи европских земаља са највишим стопама оболевања и умирања од ове болести. Овом недељом преносимо поруку о значају доступних мера превенције у нашој земљи, у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце.