После завршеног конкурса који је одобрен од Министарства здраља панечевачки Дом здравља запослиће шест нових лекара опште праксе и два медицинска техничара, који ће бити распоређени по амбулантама где недостају лекари и техничари.

Сталан посао је сигуност и круна свих њихових напора , изабраће се највреднији и по стажу, који су у Дому здравља радили дужи период.

 

Дому здравља недостају лекари педијатри због одласка лекара у пензију или у друге здравствене утанове. Доктор Вишекруна напомиње да не смемо да заборавамо да је да се лекар специјалиста не постаје преко ноћи и то што нема довољно педијатара, јер специјализације трају више година.

- Спомиње се у последње време недостатак педијатара али морам да кажем да се педијатар не постаје преко ноћи . Постоји период иза нас када је била забрана специјализација и оног тренутка када су дозвољене ми смо одмах уз напоре Дома здравља организовали 15. специјализација. Њихове замене финансирамо из сопствених средстава , до сада су две специјализације завршене и остало још 13. Да би се постао лекар специјалиста потребно је од 3-5 година у зависности од врсте специјализације. Ми сада плаћамо данак а нама први специјалиста из педијатрије стиже 2021 године – казао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

Захваљујући новом запошљавању лекари опште медицине који су примљени у стални радни однос биће распоређени где је најпотребније тако да ће се недостатак педијатара у дечијем диспанзеру превазићи са лекарима опште медицине док се педијатри неврате са специјализације.


Извор РТВ Панчево