У оквиру манифестације "Породични дани", која се у Омољици организује већ шесту годину, од почетка августа организован је низ занимљивих такмичења, спортских и културних манифестација. Служба хитне помоћи заједно са Превентивним центром Дома здравља за житеље овог насељеног места организовала је превентивне прегледе и показне вежбе у пружању прве помоћи.

- Дом здравља учествује у многобрајним манифестацијама. Могу да кажем да смо добили и ново возило Хитне помоћи и одмах смо га убацили у акцију, и то је најсавременије возило са најбољом могућом опремом. Превентивни центар обавља прегледе да видимо колико смо били дисциплиновани током лета и да ли смо претерали у ићу или пићу - рекао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља.

 - Циљ је да се некако приђе људима, да се ураде превентивни прегледи и поразговара са лекарима, да покажемо шта ми можемо одмах да урадимо и неком спасемо живот. Јер знамо сви да у прва три минута, ако кренемо са реанимацијом, шансе за преживљавање су много веће него да се ништа непочне - рекао је Драган Лукић, члан МЗ Омољица.

У дебелој хладовини, без упута и чекања, било је право је задовољство урадити основне лабораторијске анализе и проверити здравствено стање.

Видео прилог можете погледати овде.

Извор РТВ Панчево, 16. август 2018. године