Slika 1 new

Slika2 new

Slika 3new

Адреса: Милоша Обреновића 2 Панчево

Контакт телефон: 013/345-077 и 013/311-376

Радно време: од 07 до  15 часова

Кликните за --> Актуелни распоред рада лекара

 

Zeleznikca preseljena 1

Здравствена амбуланта Медицина рада ,,Центар" саставни је део Службе за здравствену заштиту радника. У амбуланти се обављају две врсте прегледа: куративни преглед - рад са болесним људима, превентивни прегледи и периодични прегледи радника: систематски прегледи радника, предходни прегледи за запослења, прегледи возача професионалаца, професионална оријентација деце за упис у школу као и атести медицине рада.

У амбуланти ради 6 лекара специјалиста медицине рада:

Специјалиста медицине рада др Вера Веселинов - Рајков - шеф амбуланте

Специјалиста медицине рада др Рајка Антић

Специјалиста медицине рада др Рада Арсић

Специјалиста медицине рада др Стево Вучковић

Сви лекари раде и као изабрани лекари. У амбуланти има 7000 картона.

Актуелно

Како да промените амбуланту или изабраног лекара

Након питања читалаца портала 013инфо каква је процедура преласка из једне здравствене станице (амбуланте) у другу, промене изабраног лекара и преношења здравственог картона, крајем октобра обратили смо се Дому здравља Панчево и након три недеље на нашу адресу стигао је одговор директора ове Установе доктора Стојана Вишекруне.

„Пацијент, сходно Правилнику и поступку остваривања права из обавезног здравственог осигурања, бира свог изабраног лекара на једну календарску годину, потписивањем изјаве о избору изабраног лекара. Уколико пацијент и даље користи услуге истог лекара, није потребно да сваке године потписује изјаву, осим у случају да жели да промени лекара“, стоји у одговору доктора Вишекруне у коме се даље наводи да „пацијент који пре истека календарске године жели да промени изабраног лекара подноси захтев директору Дома здравља Панчево из Панчева, који доноси решење о промени изабраног лекара и то траје отприлике највише један дан“. 

Директор панчевачког Дома здравља такође је објаснио да су „здравствени картони данас у електронском облику и нигде се не преносе, јер сваки изабрани лекар има идентификациону картицу да може да уђе у Е – картон пацијента, који се за њега определио“.

У Здравственој амбуланти у Омољици су нам, пак, објаснили да је, уколико из ове амбиланте желите да пређете у неку другу, потребно да дате своје име, презиме, назив и адресу амбуланте где желите да се лечите како би службено послали картон, наглашавајући да пошту из ове амбуланте службено шаљу уторком и петком.

Доктор Вишекруна је још љубазно подсетио да Дом здравља Панчево из Панчева нема здравствене станице, већ само здравствене амбуланте и да се о процедури која се примењује у Дому здравља Панчево можете информисати увидом у наведени Правилник.

 

ИЗВОР: 013инфо, 23. новембар 2019. године

 

Борба против дијабетеса 365 дана у години

Здрава исхрана је најбоља превенција и заштита од болести. То су биле најважније теме на трибини која је организована поводом обележавања Светског дана борбе против шећерне болести, 14. новембра.

 

Шта је дијабетес и какви су узроци болести и на који начин се може спречити ово хронично обољење су биле теме на предавању Дома здравља. Сала је била пуна и грађани су, како кажу, доста научили.

 

Прочитајте више ...

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ – 14. новембар

Обележавањем Светског дана борбе против шећерне болести користимо посебну прилику да скренемо пажњу и интересовање јавности пре свега на могућност примарне превенције ове болести, као и на сложеност њених здавствених и социјалних последица. Шећерна болест је најучесталија болест жлезде са унутрашњим лучењем. То је комплексно обољење у чијој основи се налази поремећај метаболизма угљених хидрата, масти и беланчевина и које је најпознатује по стално повишеним вредностима шећера у крви.

Сматра се да око 150 милиона људи у свету болује од ове болести. Непосредни узрок смрти оболелих од шећерне болести је у више од половине случајева болест срца и крвних судова. Основна подела је на тип I или тип II који не мора да се лечи инсулином и најчешће се јавља после 40. године. Тип II дијабетес најчешће се јавља постепено, неприметно и на жалост око 30% болесника у тренутку постављања дијагнозе већ има хроничне компликације. Најчешће компликације су промене на крвним судовима, мрежњачи, нервним завршецима, бубрезима. Лечење шећерне болести подразумева обавезно одређени режим исхране, физичке активности и у зависности од типа укључују се лекови и инсулин.

Правилна исхрана, дозирана физичка активност, контрола стреса, живот без дуванског дима и познавање генетске предиспозиције основни је предуслов за превенцију шећерне болести.

ОБАВЕШТЕЊЕ: Обележавање Светског дана борбе против шећерне болести

Поводом Светског дана борбе против шећерне болести - 14. новембар Дом здравља организује предавање на тему шећерне болести и проверу шећера у крви (шећер наште, 2 сата после јела и HbA1c (тромесечни просек ). Предавање ће одржати Др Зорица Сокић 13.11.2019. године у 8 и 30 часова у Сали за састанке Дома здравља за пацијенте који болују од ове болести као и за особе које су у високом ризику за настанак дијабетеса. Након предавања пацијенти ће моћи да разговарају са лекарима који раде у Саветовалишту за дијабетес : Др Ана Митрић, Др Зорица Сокић и Др Мила Шкуртић.

Поред ових активности Светски дан борбе против шећерне болести обележиће се и 14.11.2019. год од 8 до 10 часова акцијом превентивних прегледа за запослене у Машинској школи и предавањем за ученике Машинске и Техничке школе.

ОБАВЕШТЕЊЕ: РАДНО ВРЕМЕ ЗА ПРАЗНИКЕ

За предстојећи  празник, Дан примирја у Првом светском рату – 11. новембар,  дежурне службе Дома здравља Панчево ће имати следеће радно време:

  • Дежурна амбуланта у Панчеву је Здравствена амбуланта ,,Горњи град"и радиће од 07.00 до 19.00 сати.
  • Амбуланте по селима раде у времену: субота 9.11.2019.год. од 7.00 до 13.00сати, недеља 10.11.2019.год. од 7.00.- 12.00 сати, понедељак 11.11.2019.год. од 07.00. до 12.00 сати.
  • • Амбуланта у Иванову дежура од 07.00 до 10.00 часова.
  • • Служба стоматолошке здравствене заштите дежура од 08.00 до 18.00 сати.
  • • Одељење за здравствену заштити деце ( Предшколски ) дежураће у суботу и недељу, 9.11. и 10.11.2019.године, од 7.00 до 19.00 сати.

 Дежурно педијатријско одељење  Одељење за здравствену заштиту  школске деце (Школски)    дежураће у понедељак, 11.11.2019.год. од 7.00 до 19.00 сати.

  • • Служба поливалентне патронаже дежура у времену од 07.00 до 12.00 сати.
  • • Служба кућног лечења ради у времену од 07.00 до 12.00 сати.
  • • Служба за лабораторијску дијагностику ради у времену од 07.00 до 19.00 сати.
  • • Служба хитне медицинске помоћи ће радити у обичајеном радном времену од 00 до 24 часа.

Ваш Дом здравља Панчево

Број телефона 013 / 309 - 200
Емаилoffice@dzpancevo.org
АдресаМилоша Обреновића 2-4, 26000, Панчево