И по снегу Хитна помоћ стиже до свих


 

Свакога дана у Хитној помоћи три екипе, које чине лекар, техничар и возач, одговарају и пружају помоћ суграђанима који позову број 194. О томе како им је да раде у екстремним условима, када су велике врућине или условима када пада снег и велики је минус, скромно кажу да се труде да свима помогну јер је то њихов посао. 

 

Снег који пада од суботе увече много им отежава рад. Ако им до неког дела града треба пет минута по сувом времену, по снегу се то време продужава и до 15 минута, навели су запослени у овој служби. По снегу морају посебно да буду пажљиви када возе, јер је коловоз клизав, гуме проклизавају...

 

Комби возила која користи Хитна помоћ, имају клима-уређаје, али пошто је простор велики, треба доста времена да се угреје, прозори и стакла магле, леде се. Брисачи слабије бришу, клизаво је. То су стандардни проблеми - објаснио је Драган Гајић, возач у Служби хитне помоћи Панчево.

 

Просечно, свакога дана у Хитној помоћи обави се до 100 амбулатних прегледа, уз то имају и до 30 интервенција, односно случајева када екипе одлазе на терен било да неком помоћ пруже на јавном месту или у кућну посету.

 

,,Ово су прве непогоде с којима смо се срели. Све је оковано снегом. Улице су данас и проходне, али јуче и прекјуче није било тако. Није лако кад год су екстремни услови – или врућине или хладноће, али ми смо ту кад затреба. Сналазимо се, није нам први пут. Зато и постојимо! Апелујем на суграђане да имају разумевања за евентуални недолазак у истом моменту. Зна се који позиви спадају у први ред хитности. за тако нешто идемо истог момента. Другачије је када је све суво, стигнемо за пет минута, а сада на исто место стићи ћемо за 15 минута. Верујем да људи имају разумевања" – поручио је доктор Давор Марчетић из Службе хитне помоћи Панчево.

 

Приоритет Службе хитне помоћи панчевачког Дома здравља јесте да брзо стигну до некога коме је помоћ неопходна. Њихове екипе се труде да то учине и када су лоши временски услови.

 

Видео прилог можете погледати  ОВДЕ. 

 

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 5. јануар 2016. године.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.10. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ
1.10. ОКТОБАР – НАЦИОНАЛНИ МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
10.10. СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА
14.10. СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА ОРГАНА
15.10. СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ
15.10. СВЕТСКИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА
16.10. СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ
17.10. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА
20.10. СВЕТСКИ ДАН ОСТЕОПОРОЗЕ
24.10. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
30.10. ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА