Хитна помоћ: Много превезених за Београд


 

У Служби Хитне помоћи велики је број транспорта пацијената за Београд и у друге здравствене установе због реновирања Интерног одељења, али им додатне проблеме стварају пацијенти који долазе у амбуланту током ноћи а не спадају у хитне категорије.

 

Током Новогодишњих и Божићних празника, на сву срећу, било је неколико саобраћајних незгода и интервенција на јавном месту, најчешће због претераног конзумирања алкохола. Међутим сваке ноћи велики број пацијента, преко 50 посети амбуланту Хитне помоћи. Начелник ове службе доктор Зоран Манасијевић објашњава зашто им то ствара велике проблеме.

 

- Имамо јако пуно амбулантних посета и јако пуно транспорта, како ноћу тако и дању. То је везано за Београд, односно Ургентни центар јер је везано за потребе дијагностике, пре свега скенера који у болници не ради због реконструкције Интерног оделејња. Ја поново апелујем на грађане да амбулантене прегелде обаве у току дана у својој амбуланти. Дешавало се последњих неколико вечери да у одређеном периоду нема никог , јер су сви на терену. Само диспечер - каже др Зоран Манасијевић, начелник Хитне помоћи.

 

Необично високе температуре за ово доба године и промене атмосферског притиска утичу на погоршање болести код појединих хроничних болесника. - Има дана када се дешавају проблеми са централним нервним системом. Било је у једној смени у току дана три инфаркта, ове временске прилике непогодују хроничним болесницима. Ми увек кажемо да узимају редовну хроничну терапију и у случају било каквих нежељених дешавања да зову Хитну помоћ. Ми смо теренска служба и такви пацијенти не долазе до Хитне помоћи него ми идемо до њих и превозимо до секундарне установе и врло често они заврше у Београду - истише др Зоран Манасијевић.

 

У Хитној помоћи пацијенти позивањем броја 194 могу да се посаветују са лекаром у вези тегоба које осећају и добију савет коју терапију да попију. Зато је важно да своје тегобе пацијент јасно опише лекару .

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

 

 

ИЗВОР РТВ Панчево 9. јануар 2018. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА