Глогоњке брину о свом здрављу


У оквиру обележавања Светског дана жена на селу Удружење жена „Глогоњке” организовало је акцију на којој су лекари извршили превентивни гинеколошки преглед више од двадесет мештанки овог села.

- Наше Удружење, које постоји три године, други пут организује овакву акцију. Одзив је био добар. Гинеколог др Овука је прегледао двадесетак жена. Жене су задовољне, не морају да путују, анализе ће бити послате. Ово је била иницијатива Удружења жена и докторке, да се уради нешто за жене са села, каже Душанка Ивановић, председница Удружења жена „Глогоњке”.

- Радо смо се одазвали позиву Удружења жена из Глогоња да урадимо превентивну акцију гинеколошких прегледа. Преглед се односи на скрининг рака на грлићу материце. Глогоњ није био обухваћен нашим пројектом „Гинеколози у селима“. Одзив је био одличан. Правимо план за даље, можда бисмо могли од новембра да будемо два пута месечно и у овом селу, да жене из Глогоња имају могућност да се редовно контролишу гинеколошки. Ово је наш допринос. Захваљујем Удружењу жена, које је то врло добро организовало, каже др Слободан Овука.

Да се може бринути о сопственом здрављу, потврђују жене из Глогоња. Удружење жена из овог села организовало је лекарски преглед на коме је прегледано више од двадесет жена. Са оваквим видом сарадње стручњаци Дома здравља и жене из Глогоња ће наставити.

Прилог са РТВ Панчево можете погледати ОВДЕ.

Извор: РТВ Панчево, 18. октобар 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА