Финале квиза “ЗДРАВА ШКОЛА”


 

 

 

У неизвесном финалу квиза „Здрава школа“ четвртаци ОШ „Бранко Радичевић“ освојили су прво место, победивши вршњаке из другопласираног тима ОШ „Васа Живковић“ и трећепласиране екипе ОШ „Јован Јовановић Змај“. Квиз се одржава од 2012.године на иницијативу патронажних сестара Дома здравља у Панчеву.

 

 

Финале квиза одржано је у Бранковиј школи, а у жирију су били градска већница за образовање и директор Дома здравља.

 

 

Панчевачки Дом здравља је први и једини у Србији чије су медицинске сестре иницијатор, организатор и носилац пројекта „Квиз здравља“ за децу. Ове године су у квизу, чији је циљ да деца кроз игру усвоје здраве стилове живота, учествовали четвртаци из готово свих панчевачких основних школа.

 

 

 

 

- Од 2012. године је стална пракса одржавања квиза Здрава школа, а од 2017. године имамо подршку и Градске управе. Битно је да деца што раније усвоје здраве начине понашања – рекао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

 

 

- Циљ је да деци на што лакши начин приближимо здравствено васпитање. Некако смо препознали да су деца четртих разреда, пред улазак у пубертет на прекретници и да је тада најбоље почети са здравственом едукацијом – рекла је Јелена Митић, главна сестра Поливалентне патронаже.

 

 

Ученици су, како кажу, имали прилику да на најбољи начин представљају своју школу и уједно стекну корисна сазнања у домену здравља. Према њиховим речима, квиз им је много помогао у здравственом образовању .

Куповину поклона за најуспешније четвртаке у квизу „Здрава школа“ помогли су Зелена Пијаца Панчево, Дом здравља, Дунав осигурање и књижара „Драганић“.

 

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ Панчево, 12. јуни 2018. године

 

 

 

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ