Финале квиза “ЗДРАВА ШКОЛА”


 

 

 

У неизвесном финалу квиза „Здрава школа“ четвртаци ОШ „Бранко Радичевић“ освојили су прво место, победивши вршњаке из другопласираног тима ОШ „Васа Живковић“ и трећепласиране екипе ОШ „Јован Јовановић Змај“. Квиз се одржава од 2012.године на иницијативу патронажних сестара Дома здравља у Панчеву.

 

 

Финале квиза одржано је у Бранковиј школи, а у жирију су били градска већница за образовање и директор Дома здравља.

 

 

Панчевачки Дом здравља је први и једини у Србији чије су медицинске сестре иницијатор, организатор и носилац пројекта „Квиз здравља“ за децу. Ове године су у квизу, чији је циљ да деца кроз игру усвоје здраве стилове живота, учествовали четвртаци из готово свих панчевачких основних школа.

 

 

 

 

- Од 2012. године је стална пракса одржавања квиза Здрава школа, а од 2017. године имамо подршку и Градске управе. Битно је да деца што раније усвоје здраве начине понашања – рекао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

 

 

- Циљ је да деци на што лакши начин приближимо здравствено васпитање. Некако смо препознали да су деца четртих разреда, пред улазак у пубертет на прекретници и да је тада најбоље почети са здравственом едукацијом – рекла је Јелена Митић, главна сестра Поливалентне патронаже.

 

 

Ученици су, како кажу, имали прилику да на најбољи начин представљају своју школу и уједно стекну корисна сазнања у домену здравља. Према њиховим речима, квиз им је много помогао у здравственом образовању .

Куповину поклона за најуспешније четвртаке у квизу „Здрава школа“ помогли су Зелена Пијаца Панчево, Дом здравља, Дунав осигурање и књижара „Драганић“.

 

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ Панчево, 12. јуни 2018. године

 

 

 

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.10. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ
1.10. ОКТОБАР – НАЦИОНАЛНИ МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
10.10. СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА
14.10. СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА ОРГАНА
15.10. СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ
15.10. СВЕТСКИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА
16.10. СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ
17.10. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА
20.10. СВЕТСКИ ДАН ОСТЕОПОРОЗЕ
24.10. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
30.10. ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА