Електронски рецепти у Панчеву до краја марта


 

 

 

Електронски рецепт за сада се примењује у Београду а до краја марта планирано је његово увођење у здравствене амбуланте у Панчеву и насељеним местима. Увођењем електронског рецепта пацијенти више неће морати да заказују одлазак код лекара и чекају у чекаоницама само да би добили терапију, а лекари ће бити мање оптерећени папирологијом.

 

 

- На почетку ће да кажем то бити дупло, и обичан и електронски рецепт, док не сагледамо евентуалне проблеме . Поента је растерећење лекара и растерећење пацијента , да пацијент не мора сваког месеца да гледа да ли има термин или не како би добио своју терапију – рекла је докторка Зорица Сокић,

 

 

И даље ће се заказивање прегледа код изабраног лекара  обављати путем КОЛ - центра али пацијенти могу следећи термин заказати код свог изабраног лекара и на лицу места током посете.

 

 

 

 

- Ми смо у могућности да тог момента када нам је пацијент у посети  закажемо преглед, контролу или писање рецепата, сада има много више могућности. Што се тиче термина за изабране лекаре у обавези смо да до петог у месецу поставимо термине за следећи месец али ћемо се трудити да у наредном периоду буде и раније тако да пацијенти имају на располагању више простора што се тиче заказивања – објаснила је др Зорица Сокић.

 

Увођење електронског рецепта подразумева и умрежавање Републичког фонда за здравствено осигурање, апотека и Домова здравља. На овај начин уколико пацијенту није неопходна корекција терапије и додатни прегледи, пацијент би код лекара ишао два пута годишње . Планирана је примена електронских рецепата у панчевачким амбулантама до краја марта.

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 12. март 2018. године

 

 

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ
4.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ЖРТАВА НАСИЉА
5.6. СВЕТСКИ ДАН ЧОВЕКОВЕ ОКОЛИНЕ
9.6. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА
14.6. СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
15.6. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД СТАРИМА
26.6. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ