Електронски рецепти у Панчеву до краја марта


 

 

 

Електронски рецепт за сада се примењује у Београду а до краја марта планирано је његово увођење у здравствене амбуланте у Панчеву и насељеним местима. Увођењем електронског рецепта пацијенти више неће морати да заказују одлазак код лекара и чекају у чекаоницама само да би добили терапију, а лекари ће бити мање оптерећени папирологијом.

 

 

- На почетку ће да кажем то бити дупло, и обичан и електронски рецепт, док не сагледамо евентуалне проблеме . Поента је растерећење лекара и растерећење пацијента , да пацијент не мора сваког месеца да гледа да ли има термин или не како би добио своју терапију – рекла је докторка Зорица Сокић,

 

 

И даље ће се заказивање прегледа код изабраног лекара  обављати путем КОЛ - центра али пацијенти могу следећи термин заказати код свог изабраног лекара и на лицу места током посете.

 

 

 

 

- Ми смо у могућности да тог момента када нам је пацијент у посети  закажемо преглед, контролу или писање рецепата, сада има много више могућности. Што се тиче термина за изабране лекаре у обавези смо да до петог у месецу поставимо термине за следећи месец али ћемо се трудити да у наредном периоду буде и раније тако да пацијенти имају на располагању више простора што се тиче заказивања – објаснила је др Зорица Сокић.

 

Увођење електронског рецепта подразумева и умрежавање Републичког фонда за здравствено осигурање, апотека и Домова здравља. На овај начин уколико пацијенту није неопходна корекција терапије и додатни прегледи, пацијент би код лекара ишао два пута годишње . Планирана је примена електронских рецепата у панчевачким амбулантама до краја марта.

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 12. март 2018. године

 

 

 

 


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА