Дом здравља купио опрему за заштиту од зрачења


 

Још једна лепа вест из Дома здравља Панчево.

 

Након,  куповине личних заштитних средстава и опреме за раднике службе обезбеђења, писарнице и техничке службе, наша установа је обновила ЛЗС за рендген кабинет стоматолошке службе  и службу радиологије, која адекватно штите како запослене тако и пацијенте током радиолошког  снимања.

 

Радиолошки дијагностички прегледи и снимања су до данас у медицини још увек незаобилазне методе и могу се сматрати за основну и полазну дијагностику за откривање и дијагностиковање многих оболења и траума организма.

 

Никако  не смемо заборавити и занемарити увек присутан фактор штетности јонизујућег зрачења по организам. Битно је да се излагање запослених  и пацијената сведу на минимум, када је то стварно неопходно. 

 

Купљене су заштитне оловне кецење за лица која раде у зони јонизујећег зрачења и за пацијенте за рендген кабинет стоматолошке службе и заштитна опрема за мушке и женске полне органе, као и тироидну жлезду.

 

Уз стручну примену свих заштитиних мера, и правилно коришћење личне заштитне опреме  пацијентима се  смањује страх и ризик од изложености зрачењу и штетним последицама на минимум.

 

 

Слике можете погледати ОВДЕ.

 

 

18. април 2016. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.10. МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ
1.10. ОКТОБАР – НАЦИОНАЛНИ МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ
10.10. СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА
14.10. СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА ОРГАНА
15.10. СВЕТСКИ ДАН ЧИСТИХ РУКУ
15.10. СВЕТСКИ ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ОСОБА
16.10. СВЕТСКИ ДАН ХРАНЕ
17.10. MЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИРОМАШТВА
20.10. СВЕТСКИ ДАН ОСТЕОПОРОЗЕ
24.10. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ
30.10. ДАН БОРБЕ ПРОТИВ МОЖДАНОГ УДАРА