Добри резултати прегледа у Месној заједници „Центар”


 

Житељи Месне заједнице „Центар” били су у прилици да провере своје здравље на превентивном прегледу које је организовао Дом здравља Панчево. Следећи превентивни прегледи биће крајем маја и тада ће бити организовани у местима у којима екипа Дома здравља Панчево није била више од годину дана, рекао је начелник Службе хитне медицинске помоћи др Мирослав Тепшић.

 

Мештани Месне заједнице „Центар” немају већих здравствених проблема и савети лекара су да наставе са досадашњим начином живота, здравом исхрном и свакодневним бављењем спортом. Њихови резултати су  углавном добри али има и оних који имају повишене вредности холестерола и повишени крвни притисак, рекао је др Мирослав Тепшић, начелник Хитне помоћи.

 

„Резултати су углавном добри, мала су одступања у холестеролу, и крвном притиску. То је популација која се често контролише, па не чуди што су резултати добри. Ово је неки период када се зима завршава и период када смо били пасивни, хранили смо се нездраво. Како крећемо са здравијом исхраном, тако су и резултати бољи” – истакао је др Мирослав Тепшић, начелник Хитне помоћи.

 

Др Мирослав Тепшић саветује све суграђане да воде рачуна о исхрани да једу више воћа и поврћа, да избегавају масну храну , да буду физички активни и редовно иду на превнтивне прегледе.

 

 

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ Панчево, 19. април 2016. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА