До краја септембра Амбуланта у Брестовцу


Пре девет месеци, када је започета реконструкција амбуланте у Банатском Брестовцу, било је најављено да ће радови бити завршени до априла. Међутим, непрестано су били потребни додатни радови, због чега је завршетак реновирања стално одлаган. Сада је као коначни рок најављен крај септембра. Амбуланту је обишао директор Дома здравља доктор Слободан Овука како би се уверио да ли ће тако и бити.

- Постављени су подови и санитарија. Надам се да ће бити завршено за десетак дана. Јесмо пробили рок, али смо добили на квалитету. Ова зграда сигурно у некој блиској будућности неће изискивати веће трошкове, осим редовног одржавања. Оно што је урађено, квалитетно је. Ишли смо на то да буде темељна адаптација, а да поштујемо и све законске оквире. Све је доступно и провери и контроли, рекао је др Слободан Овука, директор Дома здравља.

Како напредују радови, стално су пратили запослени и представници Месне заједнице у Брестовцу. Захваљујући њиховом ангажовању да мајсторима скрену пажњу шта је неопходно допунити, ова амбуланта ће бити једна од најбоље уређених, истиче др Овука.

- Ово је пример домаћинског понашања, и запослених и људи из Месне заједнице, који доживљавају ову амбуланту као своју, а она и јесте највише њихова. Све добронамерне савете успели смо да искористимо и изменимо нешто у току самих радова, направили смо нешто што није предвиђено, казао је др Слободан Овука.

После завршетка реконструкције амбуланте у Банатском Брестовцу, који је најављен за крај септембра, требало би да стигне и нови намештај.

Видео прилог можете погледати овде

Извор: РТВ Панчево 18. септембар 2014. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА