Четвртаци основне школе „Свети Сава" победници квиза „Здрава школа"


Квиз „Здрава школа“ осмислиле су пре четири године патронажне сестре панчевачког Дома здравља како би деца, кроз четири једноставне игре, у четвртом разреду научила шта су здрави стилови живота и здраве навике. После такмичења, која су одржана у свим школама, у финалу су се нашле три најбоље.

 

У финалу квиза „Здрава школа“, коју већ четири године за четвртаке организује Патронажна служба Дома здравља, победила су деца из Основне школе „Свети Сава“, са 20 бодова. Друго место заузели су ученици Школе „Братство јединство“, са 19 бодова, и трећи су четвртаци „Бранкове“ школе, са 13 освојених бодова.

 

- Веома је важно да им од малена, кроз игру и учење, омогућимо да усвоје правилне, здраве и позитивне навике, јер је то најбољи начин на који деца могу да уче, рекла је Митрана Игњатовић, патронажна сестра.

 

У финалу квиза победила је екипа Школе „Свети Сава“. Кажу да су у финалу била тешка питања и да су научили доста о здравом животу, о важности одржавања личне хигијене, да се треба бавити физичком активношћу и јести здраву храну, да не треба јести ни премало ни превише и да треба бити умерен у свему, кажу ученице школе „Свети Сава“.

 

- Деца са много страсти и љубави учествују у овоме. Мислим да би требало да се прошири и на друге генерације и да се не одржава само у Панчеву, него и у насељеним местима. Дому здравља недостају кадрови, а ово је најлепши сестрински посао.  Патронажне сестре су заисте показале колико воле свој посао и колико се труде, оне имају свој редован посао, тако да после одржавања овог квиза, оне иду да купају бебе и да обилазе хроничне болеснике и стварно сам поносна на њих - рекла је Јелена Куручев, главна сестра Дома здравља.

 

Финале квиза одржано је у Школи „Бранко Радичевић“, а награде за учеснике обезбедили су Рукометни клуб „Динамо и јавна комунална предузећа „Водовод“ и „Зеленило“.

 

Панчевачки Дом здравља је једини у Србији који организује овакав квиз који је намењен деци,

а који организују медицинске сестре.

 

Прилог можете погледати ОВДЕ.

Слике можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: РТВ ПАНЧЕВО, 1. април 2015. године


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА