Брестовачка амбуланта почиње с радом средином месеца


 

 

 

 

Комплетно сређена Амбуланта у Банатском Брестовцу почеће с радом средином септембра, најавио је директор Дома здравља др Слободан Овука. Он је подсетио да је током радова дошло до непредвиђених проблема, због којих је пролонгиран завршетак радова на овом објекту.

Реконструкција брестовачке амбуланте започела је у фебруару, када је најављено да ће радови трајати до јуна. Међутим, трећина објекта није била легализована, што је искомпликовало ситуацију и зауставило радове. На самом почетку адаптације објекта испоставило се и да су водоводне и канализационе инсталације и цеви у лошем стању, те да их је потребно заменити новим, због чега су радови додатно пролонгирани. Реконструкција објекта је при крају, а према очекивањима директора Дома здравља др Слободана Овуке, брестовачка амбуланта почеће с радом 15. септембра.

– На самом почетку адаптације нисмо ни знали шта нас чека, јер то су они опсежни послови у запуштеном простору за који не можете да претпоставите шта ће искрснути док трају радови. С обзиром на то да свако уређење простора сада изискује јавну набавку која законски траје 45–50 дана, радови у Брестовцу су пролонгирани. Такође, људи који су радили пројекат нису могли да знају шта је све на објекту оштећено и шта све треба да се замени, као што је био случај с водоводним цевима. Тек када су раскопани зидови, видели смо у каквом стању су инсталације. То је захтевало још једну јавну набавку, што је довело до померања рокова радова. Рок за завршетак објекта је половина септембра, када очекујем да ће се запослени вратити у нашу адаптирану и сређену амбуланту, где је, осим зидова, све остало ново. Обим радова је био заиста велики, рађене су две-три јавне набавке, али сада је амбуланта у потпуно новом руху – изјавио је др Овука.

За сређивање амбуланте у Брестовцу из градске касе издвојено је око 15 милиона динара. Реконструкција је рађена у две фазе, јер је била неопходна адаптација од крова до пода. Објекат је годинама прокишњавао, није постојала изолација, а просторије су биле неусловне за лечење око 4.000 мештана овог села.

 

ИЗВОР: Радио Панчево, 06. септембар 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


1.12. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-А
3.12. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА