АМБУЛАНТА ,,НОВИ СВЕТ" ПРИВРЕМЕНО СЕ СЕЛИ


Од 1. септембра 2014 год.  амбуланта „Нови Свет“ - Тесла, ће бити пресељена у просторије амбуланте „Нови Град“ – Котеж 1, због реновирања, па ће због радова, који ће трајати до краја октобра, пацијенти ићи код својих лекара у амбуланту „Нови Град“ у Улици Браће Јовановића бб.

 

За адаптацију амбуланте „Нови Свет“ из градског буџета је обезбеђено 8 милиона динара, а радови ће обухватити комплетну замену столарије, изградњу пасареле, која ће спојити два крила постојећег објекта, опремање још три просторије за рад са пацијентима и молерско-фарбарске радове.

 

Амбуланта „Нови Свет“ на Тесли једна је од највећих у граду по броју пацијената - има око 9.000 регистрованих картона. Овде ради пет лекара, један стоматолог и пратеће медицинско особље. Они ће се са свим картонима од 1. септембра преселити у амбуланту „Нови град“ на Котежу 1, у Улици Браће Јовановића, где ће примати своје пацијенте све до краја октобра, за када је планиран завршетак радова.

 

Директор Дома здравља др Слободан Овука због тога моли пацијенте за стрпљење.

 

Иако је амбуланта „Нови свет“ у ширем центру града, једна је од најлошијих и најзапуштенијих амбуланти у оквиру Дома здравља Панчево. Прошле године су избачене ТА пећи И уведено је даљинско грејање . Остало је да се замени столарија и комплетно среди амбуланта, како би добила изглед какав заслужују све амбуланте у граду и у насељеним местима.

 

„Замолио бих пацијенте за стрпљење јер је могуће да ће бити гужве, ипак ће две велике амбуланте радити у истој згради. Покушаћемо организацијом да то превазиђемо и пацијентима не ускратимо ниједно њихово право, а онда да се крајем октобра уселимо у нову, адаптирану амбуланту „Нови Свет“, рекао је др Овука.

 

За адаптацију амбуланте „Нови свет“, у градском буџету је намењено близу 8 милиона динара и радови ће, осим замене столарије, обухватити и уређење пасареле, која ће спојити два крила овог објекта и тако ослободити још три просторије за комфорнији рад лекара са пацијентима. На крају ће уследити и молерско-фарбарски радови.

 

Др Овука је најавио да би и реконструкција амбуланте у Банатском Брестовцу требало да буде завршена до половине септембра, а очекује да би реконструкција амбуланте у Долову могла да почне до краја ове године, након што се разреше имовинско-правне недоумице, јер ова здравствена станица нема употребну дозволу иако ради више од 40 година.

 

Прилог можете погледати  ОВДЕ

 

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 27. август 2014. год.


Tagovi: 
Пријави се | Регистрација

Календар здравља


14.11. СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ
15.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ОПСТРУКТИВНЕ БОЛЕСТИ ПЛУЋА
20.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА
25.11. МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА